Po podatkih, ki jih je objavilo podjetje JATO Dynamics*, je bila Ford Fiesta najbolje prodajani majhen avto v Evropi v septembru in v prvih devetih mesecih leta 2013. S 33.561 prodanimi vozili v septembru in 222.184 skupno prodanimi vozili v prvih devetih mesecih leta 2013 je Fiesta po podatkih podjetja JATO postala tudi drugi najbolje prodajani avto v Evropi v skupnem merilu.

V skladu s Fordovo analizo podatkov podjetja Polk o globalnih registracijah vozil pa je bila Fiesta najbolje prodajano majhno kompaktno vozilo na svetu v prvi polovici leta 2013. Fordov nagrajeni 1,0-litrski motor EcoBoost je zdaj v Fiesti na voljo tudi s samodejnim menjalnikom PowerShift.

Samodejni menjalnik z dvojno suho sklopko in šestimi prestavami skrbi za nesunkovito prestavljanje med vožnjo. Sklopki skrbita za parne in neparne prestave skupaj, tako deluje za vsako prestavo druga polovica sklopke. S tem se skrajša nevtralni čas med prestavami, navor pa deluje bolj zvezno pri pospeševanju in zaviranju. Prestavna razmerja in sklopki skrbita, da ima voznik na razpolago vedno dovolj moči in navora, glede na njegov način vožnje. Pri izbiri menjalnika vedno sklepamo kompromise: ali želimo dinamično in varčnejšo vožnjo z ročnim menjalnikom ali več udobja in malo večjo porabo s samodejnim menjalikom? Z novim Powershift menjalnikom v Fiesti teh kompromisov ni potrebno sklepati, saj nam menjalnik nudi udobje samodejnih menjalnikov in odzivnost ročnih menjalnikov, poleg tega pa je tudi bolj varčen kot konvencionalni samodejni menjalniki. V primerjavi z 1.4 71 kW (96 KM) bencinskim motorjem s konvencionalnim samodejnim menjalnikom, ki je imel povprečno porabo 6,5 l/100 km, ima 1.0 Ecoboost 74kW (100 KM) povprečno porabo samo 4,9 l/100 km, torej kar 24,6% nižjo povprečno porabo kot primerljiv motor. Fuzija 1.0 Ecoboost motorja in Powershift samodejnega menjalnika prinaša voznikom vse presežke in prihranke najnovejših generacij agregatov in menjalnikov, ki jih predstavljamo v novi Ford Fiesti. Nova Ford Fiesta s PowerShift menjalnikom v različici Trend (3 vrata) z 1.0 Ecoboost 74 kW (100 KM) ima ceno 12.690 €.


transit custom.jpgwp

Ford pa je z novim modelom Transit Custom dosegel tudi največji tržni delež med srednje velikimi dostavniki v več kot desetih letih; vzpon s prodajo novega modela Transit Custom. V prvih devetih mesecih leta 2013 je model Ford Transit s 14,3 odstotka dosegel vodilni tržni delež v svojem segmentu. Prodali so 106.800 dostavnikov Transit in Transit Custom. Transit Custom je prvi iz Fordove povsem nove palete Transitov. Novega Transita Connect je že možno naročiti, Transit Courier in dvotonski Transit pa prideta na trg leta 2014.