Duster je eden glavnih stebrov mednarodne rasti Skupine Renault, obenem pa je danes tudi najbolje prodajan Renaultov model na svetu.

Prodajni uspeh

V štirih letih je bilo po svetu prodanih milijon Dusterjev, kar je pristen uspeh. Duster danes pod znamko Renault ali Dacia prodajajo že v več kot sto državah. Pod znamko Renault je Duster osvajalec novih kupcev na mednarodnih trgih, saj je zasnovan za zadovoljevanje potreb po vsem svetu: prilagojen je za izjemno mrzle kraje v Rusiji, poganjajo ga “Flex Fuel” motorji na etanol v Braziliji, volan na desni in posebna notranja oprema sta namenjena Indiji…


Tudi pod znamko Dacia je Duster prava uspešnica. Razmerje med prostornostjo, ceno in voznimi lastnostmi, ki ga zagotavlja Duster, je premamilo že številne kupce. Vsi lastniki Dusterjev cenijo tudi njegove pristne terenske zmožnosti.

Pet tovarn po svetu

Milijonti Duster so sestavili v Renaultovi tovarni Curitiba v Braziliji. Sicer Duster danes izdelujejo v petih tovarnah po svetu: Pitesti (Romunija), Curitiba (Brazilija), Envigado (Kolumbija), Moskva (Rusija) in Chennai (Indija). Duster v tovarni Pitesti v Romuniji izdelujejo od leta 2010 pod znamko Dacia za prodajo v Evropi, v Turčiji in državah Magreba. Od junija 2010 Duster sestavljajo tudi pod znamko Renault, sprva za prodajo v državah Bližnjega vzhoda, v Egiptu in drugih afriških državah, od leta 2011 pa tudi v državah Perzijskega zaliva.

V tovarni Curitiba v Braziliji Duster z značko Renault izdelujejo od oktobra 2011 za kupce v Braziliji in Argentini. V tovarni Envigado v Kolumbiji so s sestavljanjem Dusterja začeli februarja 2012, z njim pa oskrbujejo Kolumbijo, Mehiko, Ekvador, Čile, Peru in države Srednje Amerike.

Izdelava Dusterja je v tovarni Moskva v Rusiji stekla marca 2012, pod znamko Renault pa ga izdelujejo za domači ruski trg. Zadnji zagon proizvodnje Dusterja do zdaj je bil maja 2012 v tovarni Chennai v Indiji, od koder z njim pod znamko Renault oskrbujejo ne le domači trg, ampak tudi Južnoafriško republiko in Indonezijo, Dusterje z značko Dacia pa pošiljajo v Veliko Britanijo, na Ciper, Malto in Irsko.

Prodaja modela Duster je tudi v letu 2013 zrasla in po vsem svetu presegla skupno število 376.000 avtomobilov.