Joel Piaskowski je novi vodja oblikovanja pri Fordu Evropa.  Martin Smith bo vodil prihodnji oblikovalski projekt, konec leta pa odhaja v pokoj.

Joel Piaskowski, vodilni oblikovalec s 24 leti mednarodnih izkušenj, je bil imenovan za direktorja oblikovanja pri Fordu Evropa, položaj pa bo zasedel 1. julija. Piaskowski bo zamenjal Martina Smitha, ki je vodil oblikovalsko ekipo Forda Evropa v zadnjih 10 letih; Smith se je odločil, da bo z delom do upokojitve, ki jo načrtuje konec leta, nadaljeval pri globalnem projektu z raziskavo prihodnjih usmeritev Fordovega oblikovanja.

Pod Smithovim vodstvom je Ford Evropa razvil vpliven izrazni jezik “kinetičnega oblikovanja”, nadziral pa je tudi oblikovanje tako uspešnih modelov, kot so Focus, Fiesta, Kuga, S-MAX in Mondeo ter Fordovih konceptnih avtomobilov, vključno z Iosisom in Evosom.

Piaskowski, ki je trenutno vodja Fordove skupine za strateške zasnove, se je podjetju pridružil leta 2010 kot direktor zunanjega oblikovanja za Ameriko in je vodil ekipo pri ustvarjanju različnih modelov, vključno s pred kratkim predstavljenim povsem novim Fordom Mustangom in pickupom Ford F-150.