Pri Akrapoviču so predstavili svojo zadnjo inovacijo: »Akrapovič Sound Kit«, komplet za nastavljanje zvoka, s katerim lahko voznik nadzira zvok izpušnega sistema s preprostim pritiskom na gumb.

Akrapovičevi izpušni sistemi niso posebni samo zaradi dodatne moči in zmogljivosti, ki jo zagotavljajo vozilu, ampak tudi zaradi emocionalnega zvočnega užitka, ki ga prinašajo. Pri podjetju Akrapovič so skozi leta do potankosti osvojili umetnost zvoka in našli popolno harmonijo v enkratnem zvoku svojih izpušnih sistemov. Globok športni zvok lahko nadzorujete s preprostim pritiskom na gumb na posebnem daljinskem upravljavcu (»Sound Remote Controller«) ali z aplikacijo na pametnem telefonu.

Novi Akrapovičev »Sound Kit« je nadgradnja prejšnje različice za avtomobile, kmalu pa bo prvič na voljo tudi za motocikle. Z Akrapovičevo tehnologijo lahko voznik preprosto preklaplja med običajnim načinom in polnejšim zvokom, ki je bolj značilen za Akrapovičeve izpušne sisteme. Prek sprejemnika, ki preko aktuatorjev odpira in zapira ventile na koncu izpušnega sistema (pred dušilcem na izpušnem sistemu za motocikle), lahko voznik z daljinskim upravljavcem ali novo aplikacijo za pametne telefone uravnava delovanje ventilov. Avtomobilski izpušni sistemi imajo na voljo odprt in zaprt način (običajen in športni zvok), večina sistemov za motocikle pa bo imelo homologacijo ES/ECE ter nastavitve zaprtega in samodejnega načina (običajnega in polnejšega zvoka). Razlika v zvoku je med vožnjo slišna takoj.

Površina daljinskega upravljavca je narejena iz najboljših materialov, ki zagotavljajo trpežnost in dolgotrajen videz. Odporna je na praske, vodo, prah, vlago in visoke temperature. Z najnovejšo brezžično tehnologijo Bluetooth (4.0), ki varčuje z baterijo ter omogoča hitro in enostavno povezavo med napravami, je montaža preprosta in deluje po načelu »vklopi in igraj«. Lepo oblikovan daljinski upravljavec daje vozniku še močnejši občutek, da je del Akrapovičeve izkušnje, voznik pa ga lahko odstrani iz nosilca in pospravi v žep ali obesi na ključe vozila. Poleg tega so pri podjetju razvili tudi aplikacijo za pametne telefone (iOS in Android), ki zagotavlja še boljšo povezavo s sprejemnikom. Aplikacija je bila razvita kot nadgradnja za uporabnike, ki raje kot daljinski upravljavec uporabljajo svoj pametni telefon in »Sound Kit« upravljajo v aplikaciji. Ko je sprejemnik povezan z aplikacijo, daljinskega upravljavca ni mogoče uporabljati.

Akrapovičev »Sound Kit« bo na prodaj od aprila, ko bo trgu predstavljen skupaj s čudovitim izpušnim sistemom iz titana iz linije Slip-On za Lamborghini Aventador. Maja bo predstavljen za uporabo na izbranih motociklih, in sicer bo najprej na voljo skupaj z izpušnimi sistemi iz linije Slip-On za različne modele Harley-Davidson Touring in Dyna.