Konec maja bo vrata odprl novi Volvo salon v Ljubljani. Prvi Volvo VRE salon (Volvo Retail Experience) v naši regiji, ki bo zadovoljeval najnovejše Volvo standarde, bo na Leskoškovi 2 v ljubljanskem BTC-ju, zraven začasnega Volvo salona KMAG.

Novi Volvo salon bo, tako kot vsi ostali njihovi novi saloni, imel videz skladen z njihovimi najnovejšimi, poenotenimi smernicami. Zunanjost in notranjost centrov bosta povsem utelešala skandinavski, Volvo duh. Volvo Cars bo v vseh svojih centrih uveljavil poenotene standarde, ki bodo poudarjali znamkino skandinavsko in švedsko dediščino. Strankam bodo stregli pijačo v na Švedskem narejenih kozarcih, zvok in vonjave bodo predstavljali skandinavski duh, čakalnica pa bo ponujala dobrote iz švedske kuhinje. Vso Volvo osebje bo poučeno o novih storitvenih postopkih in standardih. Da nič ne bo prepuščeno naključju, pa dovolj zgovorno pove podatek, da bo osebje evropskih zastopnikov oblečeno v oblačila švedskega oblikovalca Oscarja Jacobssona. Ob predpremieri salona se je v Ljubljani ustavil tudi eden najnovejših predstavnikov Volvovega »novega vala«, najnovejši Volvo XC90.

IMG_3273

Vse od razkritja na lanskem dogodku v Stockholmu je XC90 pritegnil veliko pozornosti zahvaljujoč izjemnim podrobnostim in osupljivi obliki, inovativnem prenosu moči in popolni redefiniciji izkušnje povezanega avtomobila. »XC90 predstavlja prihodnost avtomobilov Volvo. Je prvi korak na področju prenovljenega načrta in odseva našo obvezo, da ponudimo popolnoma novo izkušnjo luksuznega avtomobila. XC90 je rezultat neutrudnega raziskovanja in inovacij, podprtih z ogromnimi vlaganji. Veseli smo, da je bil avtomobil tako dobro sprejet«, je dejal Håkan Samuelsson, predsednik in CEO skupine Volvo Car.

Novi XC90 prihaja v Slovenijo do prvih kupcev nekje v mesecu juniju. Trenutno so na voljo tri pogonske različice (vsi dvolitrski štirivaljniki) in sicer bencinski T6 AWD (235 kW/32 KM), dizelski D5 AWD (165 kW/225 KM) ter priključni hibrid T8 Plug-In Hybrid (235 kW/ 320 KM + 59 kW/80 KM elektromotor). Vsi z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom Geartronic. Po CENIKU so razporejeni od 64.600 (dizel), 73.050 (bencin) in 90.150 evrov (hibrid). Če sklepamo po izjavi enega izmed Volvovih prodajalcev, da bo osnovna cena najcenejšega okoli 58.000 evrov, so v igri očitno za Slovenijo še ugodnejše cene. Ampak tako ali tako bodo bolj zanimivi najbrž tisti dražji in z več opreme. Šibkejša bencinski T5 in dizelski D4 prideta na vrsto kasneje.