BMW je naposled le razkril načrte za sejem potrošniške elektronike CES, ki bo prihodnji teden v ameriškem Las Vegasu. Prvotne govorice so napovedovale prihod brezstrešne različice i8, toda BMW je zaenkrat potrdil le prihod koncepta, ki napoveduje prihodnost notranjega dizajna.

Pred letom dni je BMW na sejmu CES že predstavil novo upravljanje s pomočjo kretenj. Z enostavnim premikanjem prstov se lahko izvajajo ukazi, kot je nastavitev glasnosti ali sprejem dohodnih klicev. Ta tehnologija je že na voljo v novem BMW serije 7. Senzorji, ki so nameščeni v območju merilnikov, se odzivajo na premik roke in s tem podpirajo tridimenzionalno upravljanje. Premikanje roke ali kretnja aktivirata vsebinske površine na velikem panoramskem zaslonu.

Sliši se zahtevno in sistem bo zagotovo prevzel nekaj voznikove pozornosti s ceste, toda BMW je vse sile usmeril v intiutivno delovanje in AirTouch sistem prilagodil vozniku. Skrit gumb AirTouch je nameščen na volanskem obroču. Nahaja se na levi strani in je enostavno dosegljiv s palcem. Ko se menijski ukaz ali ikona lahko aktivira, gumb posveti. Rahel dotik je dovolj, da se aktivira želeni program ali spremeni nastavitev. Tudi potnik ima na voljo podoben gumb, ki se nahaja na bočni letvi v območju vrat. Potniki lahko s tem uporabljajo eno roko, da brskajo po meniju, z drugo pa zelo hitro potrdijo želene vnose.

BMW še ni potrdil, da bo sistem AirTouch prešel v produkcijska vozila, toda njegov čas bi lahko prišel ob prihodu avtonomnih vozil.