Znamka Abarth združuje majhne, okretne avtomobile z močnimi majhnimi motorji. Prepoznavne edinstvene linije in oblike odražajo značilen italijanski slog. Zmogljivosti ne izhajajo le iz moči, temveč tudi iz možnosti dodatnega uglaševanja in spreminjanja nastavitev za pridobivanje maksimuma iz vsakega motorja.

Zmogljivost za vsako ceno.

Ideja se je rodila leta 1949 z vizijo Carla Abartha, ki je zasnoval vozila močnega, odločnega in nezlomljivega značaja, v skladu s svojim astrološkim znamenjem. Znak škorpijona se je naprej pojavil v logotipu, kasneje pa je postal zaščitni znak avtomobilov edinstvenih dimenzij, oblik, hitrosti in videza.


Nič ni kot Abarth! (Klikni za zgodovino znamke Abarth.)

Znamka Abarth je svoj ponovni preporod doživela leta 2007. Raziskovanja, razvoj in želja po ustvarjanju edinstvenih modelov so omogočili, da znamka Abarth suvereno vstopa v prihodnost, pripravljena na nove izzive in nove zmage.  

Abarth v vozila cestnega programa prenaša bogate izkušnje iz sveta dirkanja. Voznikovo »delovno okolje« je prenešeno iz dirkalnega vozila: skladnost volanskega obroča s preprosto dostopnimi stikali ter posebni enodelni športni sedeži Corse by Sabelt®, ki so del serijske opreme pri nivoju Competizione. Sodoben 7-palčni TFT zaslon vozniku ponuja nazoren pregled informacij, povezanih z vozilom (bočni pospešek, odstotek uporabe pedala za plin…), omogoča pa tudi prilagoditve po željah voznika. Športnost modelov poudarjajo številni dodatki iz kompletov za prilagoditve.

abarth 4

En nivo, en motor.

Paleta vozil Abarth 595 na slovenskem trgu obsega tri nivoje opreme: Elaborabile, Turismo in Competizione. Abarth 595 je na voljo tudi kot kabriolet. Model opremlja motor 1.4 T-jet, izdelan v štirih različicah, ena za vsak nivo opreme: s 103 kW (140 KM), 118 kW (160 KM) ter s 132 kW (180 KM). Motor je na voljo v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim ali MTA robotiziranim menjalnikom. 

Električno servokrmiljenje Dualdrive™ s funkcijo SPORT, ki je na voljo pri vseh nivojih opreme, poudari športne vozne zmogljivosti vozila. Spremeni odzivnost motorja, volan postane bolj tog ter skrajša čas prestavljanja in s tem prinaša boljšo odzivnost. Odličen oprijem, obvladovanje vozila, večjo stabilnost ter večje udobje v vožnji omogočajo amortizerji s FSD ventilom. Ta prilagaja pretok olja glede na frekvenco, s katero se raztegujejo in krčijo amortizerji. S spreminjanjem podlage, po kateri vozimo, se spreminja tudi odzivnost samih amortizerjev.

abarth 2

Zavorni sistem Brembo® z izboljšano porazdelitvijo pritiska med zavornimi ploščicami in rotorjem ter s sistemom za hitrejše odvajanje toplote, ki nastane pri zaviranju, zagotavlja visoko učinkovitost ter izboljša odzivnost vozila med zaviranjem. K temu največ pripomorejo plavajoči zavorni koluti in večje čeljusti.

Abarth 595 že v svoji vstopni različici ne pozablja na varnost in ob tem ponuja bogato serijsko opremo; med drugim 7 varnostnih blazin, ESP+ASR+MSR+HBA+Hill Holder za pomoč pri speljevanju navkreber, TTC kontrolo prenosa navora, hlajeni prednji zavorni koluti, dvojno izpušno cev, lita platišča R16, usnjen volan in prestavno ročico, klimatsko napravo, tipala za parkiranje zadaj, športne sedeže, infotelematski sistem Blue&Me™ z USB in AUX vhodom, gumb »sport«, 7-palčni TFT zaslon….

 Model Abarth 595 Elaborabile 1.4 T-Jet 16v s 103 kW (140 KM) je na voljo že za 18.490 evrov.