Zmagoslavje znamke z značko škorpijona se nadaljuje: že sedmič zapored so bralci nemške strokovne revije Auto motor und sport modelni paleti Abarth 595/695 podelili naziv “Best Car”.

Abarth je s 26,1 % glasov zmagal v kategoriji uvoženih malih avtomobilov, eni od dvanajstih kategorij, v katere so bili razdeljeni sodelujoči modeli. Uredništvo revije je že 46-ič pozvalo svoje bralce, da glasujejo za svoje najljubše avtomobile. Glasove je oddalo več kot 100.000 bralcev, ki so izbirali med 386 aktualnimi modeli na nemškem tržišču, razdeljenimi v 12 kategorij, vključno z uvoženimi vozili v vsaki od kategorij.

Zmaga na tekmovanju “Best Cars 2021” je dodatna potrditev mednarodnega uspeha teh malih športnih avtomobilov ter naklonjenosti do znamke Abarth na nemškem trgu. Še posebej, ker so strastni bralci specializirane avtomobilistične revije Abarth 595/695 za zmagovalca izglasovali že sedmič.

Skrivnost uspeha avtomobilov Abarth je v njihovi zmogljivosti in slogu, kar označuje tudi novosti znamke: Abarth F595 in Abarth 695 Esseesse. Posebna serija modela Abarth F595 je namenjena
predvsem mlajšim, ki cenijo zmogljivost in so ljubitelji tehnologije. Abarth F595 je opremljen z visokozmogljivim 1,4-litrskim T-jet motorjem, ki ustreza standardom Euro 6D-Final in je osnova tudi za enosedežne dirkalnike Formule 4. Obenem pa je poklon enosedežniku Formula Italia, ki ga je leta 1971 zasnoval Carlo Abarth.

Ime modela omejene serije Abarth 695 Esseesse ima svoje korenine v zgodovini znamke, in sega
vse do njenih začetkov, v 60. leta, ko je Carlo Abarth zaslovel kot izumitelj kompletov, zasnovanih
za povečanje zmogljivosti avtomobilov masovne proizvodnje. Novi Abarth 695 Esseesse, ki ga je
navdihnil model iz leta 1964, je torej popolna kombinacija ekskluzivnosti in športnosti, kar
dokazuje aluminijast pokrov motorja, ki zmanjšuje težo vozila in spreminja njeno porazdelitev,
ter strešni spojler Spoiler ad Assetto Variabile, ki izboljšuje aerodinamiko.