Francozi so govorice v javnosti o GTI križancu hitro pojasnili in predstavili različico 3008 GT ter poseben paket opreme GT-Line. Peugeot 3008 GT se bo ob prihodu zavihtel v sam vrh modelne ponudbe in bo na voljo izključno z nabritim dvolitrskim prisilno polnjenim dizelskim štirivaljnikom BlueHDi s 132 kilovati moči. Za prenos moči bo skrbel 6-stopenjski samodejni menjalnik EAT6.

Poleg ekskluzivnega agregata prinaša oznaka GT še edinstvena 19-palčna platišča, nekaj kozmetičnih popravkov pri žarometih LED, sekvenčne smernike, drugačno obarvano potniško kabino in opcijsko dvobarvno zunanjost. Med novostmi v potniški kabini najdemo še šive v bakreni barvi na armaturni plošči, vratnih panelih in počivalu za roke. Opcijsko so na voljo še usnjeni sedeži, dodatki v imitaciji lesa in kroma.

Za zmešnjavo poskrbi paket GT-Line, ki prinaša 18-palčna platišča, nameščena pod običajno širino blatnikov, in množico ostalih agregatov. Žal pa tukaj ne bo na voljo najmočnejšega dizelskega agregata, ta je rezerviran za skoraj identičnega brata GT.

S prodajo novega modela 3008 bodo pričeli jeseni letos.