Hyundai je predstavili tretjo generacijo svoje najbolje podajane kombilimuzine. Izvedbi bo sledila še vrsta izpeljank, prvi predstavnik pa se bo javnosti pokazal na letošnjem pariškem avto salonu.

Novi Hyundai i30 je v primerjavi s predhodnikom je zrasel za 40 mm v dolžino in po 15 mm v višino in širino, ob 395-litrskem prtljažniku pa bo ponujal tudi prostor petim potnikom.

Popolnoma nova je tudi notranjost, kjer si je za doplačilo mogoče omisliti tudi osem-palčni zaslon na dotik na sredinski konzoli. Poleg multimedije, so Korejci poskrbeli za varnostne sisteme kot so samodejno zaviranje in opozarjanje na možnost trka, napreden tempomat, zaznava vozil v mrtvem kotu, preprečevanje trkov v križiščih, pomoč pri vožnji znotraj voznega pasu, zaznava prometnih znakov z omejitvami hitrosti in samodejni preklop med dolgimi in kratkimi lučmi. Omeniti velja tudi sistem, ki spremlja psihofizično kondicijo voznika in ga opozarja na utrujenost.

V začetku bo Hyundai i30 na voljo s tremi bencinskimi in tremi dizelskimi pogonskimi agregati, med katerimi je najmočnejši nov 1,4-litrski T-GDI prisilno polnjen štirivaljnik moči 103 kW (140 KM). Kasneje naj bi predstavili še športno različico i30 N.