Suzuki je predstavil novi model SX4 S-Cross, ki je prejel rahlo kozmetično osvežitev, nove pogonske sklope ter izboljšano opremo za varnost in udobje.

Oblika je zdaj robustnejša, sprednji del vozila bolj možato zasnovan z novimi žarometi, pokrovom motorja in odbijačem. Nove so barve karoserije in dizajn platišč. Izboljšana je tudi kakovost materialov v notranjosti, nove so tkanine, armaturna plošča pa je sedaj mehka na dotik. Več novitet pa se skriva pod pločevino.

Oba nova agregata, ki zamenjujeta ostareli 1,6-litrski atmosferski agregat, po novem nosita oznako BoosterJet, ki označuje Suzukijeve prisilno polnjene bencinske motorje. Litrski trivaljnik premore 82 kilovati moči, 1,4-litrski štirivaljnik pa 103 kilovati. Slednji motor sem nedavno preizkusil v Vitari.suzuki-sx4-s-cross-2


Tretji agregat ostaja enak, gre za 1,6-litrski dizelski agregat z 88 kilovati moči. Medtem ko močnejši bencinski agregat sodeluje s serijsko nameščenim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali opcijskim 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, sta pri litrskem na voljo 5-stopenjski ročni menjalnik ali enak 6-stopenjski samodejni menjalnik. Dizelski motor prav tako sodeluje s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, kot doplačilna opcija pa je tu še novi 6-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko.

Na tehničnem področju je SX4 S-Cross bogatejši za večopravilno enoto s sistemoma Blueotooth in MirrorLink. Dodatno je na voljo še aktivni tempomat, samodejno zaviranje v sili, kamera za vzvratno vožnjo in navigacijski sistem.

Dvokolesno gnani SX4 S-Cross z litrskim agreatom BoosterJet stane 16.700 evrov. Najcenejši štirikolesno gnani SX4 je na voljo od 19.200 evrov, za najbolje opremljeno različico z dizelskim motorjem in samodejnim menjalnikom pa je potrebno odšteti vsaj 26.800 evrov.

Cenik Suzuki SX4 S-Cross.