Tesla v prometni nesreči  sploščila Mercedes-Benz razred E

Tesla in mercedes si že nekaj časa nasprotujeta, a tega dogodka vrjetno ni predvidel nihče. Električni Model S je zaradi prevelike hitrosti odneslo s ceste, nato je 10m letel po zraku in pristal na strehi popolnoma novega Mercedes-Benz razreda E, parkiranega na parkirnem prostoru lokalnega prodajalca.

Ob takšnih nesrečah lahko cenimo varnostne elemente obeh vozil, saj so le ti preprečili hujše posledice. Vsekakor pa nas bega, kako je kaj takšnega vozniku Tesle sploh uspelo.

Nesreča v Londonu je povzročila precej zmede. Model S je moral očitno krožišče zapustiti z visoko hitrostjo, nato zapeljati čez robnike in tako pristati na strehi Mercedesa. Od tam je potem še treščil v okna mercedesovega salona vozil, ker se je ustavil.

Povsem verjetno, čeprav zaenkrat še nepotrjeno je, da je vzrok nesreče v voznikovi objestnosti in neznanju. Tesla lahko zaradi kontroliranega pogona in velikega navora zelo hitro pospeši.

Ob vožnji kompleksna elektronika izračunava, koliko navora lahko prenese na posamezno kolo, ampak vsaka elektronika ima svoje fizikalne omejitve, ki redko kdaj tolerirajo neodgovorne voznike. Še posebej če upoštevamo visoko maso in kinetično energijo avtomobila. To lahko povzroči, da zaidemo čez mejo naših vozniških sposobnosti.

Premajhne vozniške sposobnosti in pretirana samozavest voznika so po vsej verjetnosti botrovali tej nesreči. Se pa je po zadnjih podatkih voznik ustavil na delu salona vozil smart, kar bo morda vplivalo na njegovo nadaljno vožnjo po pameti.




Ženski so ukradli Subaruja, nato ga vrnili z denarjem za gorivo in listkom z opravičilom

Huda nesreča v Talladegi, 13 poškodovanih vozil! – VIDEO