Bo tako izgledala nova BMW serija 3 G20?

V zadnji izdaji nemške revije Autobild je bil predstavljen render prihodnje BMW serije 3.

Rivali v segmentu premium limuzin nenehno razvijajo in izboljšujejo svoje izdelke in posledično tudi trenutna BMW serija 3 nima več takšne prevlade na trgu. Pred kratkim so nastali vohunski posnetki nove serije 3, ampak se iz njih ni dalo razbrati njenih oblikovnih smernic.

Nova serija 3 bo zgrajena na isti platformi kot nova serija 7 in bo uporabljena za vse prihajajoče modele, s pogonom na zadnji par koles. Serija 3 bo prešla na tako imela Carbon Core zgradbo, kot večja sedmica, kar bo najverjetneje pomenilo, da bo eden izmed lažjih avtomobilov v svojem segmentu. Karbonsko jedro pa bo pripomoglo tudi k večji čvrstosti karoserije in vozni dinamiki, po kateri serija 3 slovi.

Po zadnjih informacijah in fotografijah je razvidno, da bo imela prihajajoča generacija še nekoliko tanjše oz. nižje luči, prepoznavne ledvičke pa so še nekoliko zrasle, podobno kot pri novi seriji 5. Previsi ostajajo kratki, Hofmeistrova krivina pa bo še vedno narekovala dizajn.

render-bmw-3

Render, ki ga vidite prikazuje popolnoma električno različico, za katero je potrjeno da prihaja. BMW pa trenutno razvija učinkovitejše in bolj moderne pogonske sklope, ki naj bi bili naret ob začetku prodaje leta 2018. Sistemi naj bi vključevali električni kompresor za povečanje navora, močnejše 48V sisteme in napredni regeneracijski sistem, ki bo lahko regeneriral preko 20 kW moči.

vir: autobild.de

Zaposleni izdal skrivnosti prihajajoče BMW M5!

 

BMW serija 5 (G30)