Premierno: Audi Q8 concept v Detroitu

Na avtomobilskem salonu v Detroitu bo nemški proizvajalec prestižnih vozil januarja 2017 predstavil študijo Audi Q8 concept.

Predserijska študija je sinteza emocionalnih linij kupeja ter prostornosti, značilne za športna terenska vozila. Z njo je tako znamka ustvarila nov segment v višjem avtomobilskem razredu.

“S študijo Audi Q8 concept na čelo naše serije Q stopa nov vrhunski model. Njegov dizajn jasno izžareva športnost in prestiž,” je pojasnil glavni Audijev oblikovalec Marc Lichte. “Pri tem se nam zdi pomembno, da ima konceptni avtomobil kljub nizki strešni liniji prostorno notranjost s štirimi enakovrednimi sedišči.”

Sprednji del študije deluje zelo mogočno. Osemkotni okvir mreže hladilnika je občutno širši kot pri aktualnih Audijevih serijskih modelih. Pomaknjen je močno naprej in ima izrazito tridimenzionalno obliko. Številni oblikovalski elementi študije Q8 concept spominjajo na izvorni model quattro iz 80. let. Mednje sodijo izjemno položen in obenem zelo širok C-stebriček ter močna, široka ramena nad kolesi. Ta uravnotežena proporcionalna razmerja v enaki meri poudarjajo sprednja in zadnja kolesa – kot je to pač značilno za quattro.

Začetki Hrvata, ki zdaj prodaja izdelke za 1.200.000€!

Ocvrt sir s tatarsko omako – BMW 330e iPerformance

https://www.avtofotomarket.si/testi/2017/01/04/cas-je-za-spremembo-odslej-pijem-le-se-tole-kavo/