Osveženi različici Subaru Impreze WRX in WRX STi

Novi generaciji Subaruja WRX in WRX STi bosta na ceste zapeljali šele leta 2020, zato so ju pri japonskem proizvajalcu vozil izdatno osvežili ter ju pripravili na novo časovno obdobje.

Subaru WRX in WRX STi imata nov nos s prenovljenim zgornjim delom maske hladilnika in bistveno nižjo odprtino za zajem hladnega zraka. Med vizualne novosti sodijo še prenovljena platišča in prilagodljivi žarometi LED.

V potniški kabini so vidni izboljšani materiali, nameščene so nove ročice na vratih in zadnji naslon z odprtinami za kozarce. Potnikom bo med vožnjo prijetneje zaradi debelejših stekel, boljše zvočne izolacije na vetrobranskem steklu in izboljšanih tesnil na vratih. Novosti še ni konec, saj bo 4,3-palčno večopravilno enoto zamenjala večja, 5,9-palčna enota. Serijsko bo različica WRX opremljena z ogrevanimi stranskimi ogledali, pri različici WRX .

Popolnoma so prenovili vzmetenje za izboljšano vozno udobje in natančnost krmiljenja. Na različici WRX ima 6-stopenjski ročni menjalnik preoblikovane sinhrone za bolj tekoče prestavljanje ter predelano sklopko za boljši občutek na stopalki.

V ponudbo so dodali nov paket Performance, ki prinaša rdeče obarvane zavorne čeljusti, izboljšane zavorne ploščice Jurid in školjkaste sedeže Recaro. Dvolitrski prisilno polnjen bokserski agregat ostaja nespremenjen in proizvede 197 kilovatov moči.

Kar se tiče močnejše različice WRX STi je Subaru izvedel skoraj enako prenovo ter se posvetil vzmetenju in zavoram. Spredaj so namestili močnejše šestbatne in zadaj dvobatne čeljusti. Sistem DCCD z mehansko in elektronsko delno zaporo diferenciala zdaj skrbi za izboljšane vozne lastnosti s pomočjo elektronskega nadzora, ki prinaša hitrejšo odzivnost sistema. Tudi tukaj ostaja nespremenjen 2,5-litrski prisilno polnjen bokserski agregat z 221 kilovati moči.

V varnostnem smislu imata oba modela spredaj izboljšano strukturo za varnost v primeru čelnega trka, izboljšali so sistem za pomoč pri speljevanju v klanec in namestili nov sistem EyeSight Assist Monitor, ki s pomočjo indikatorjev LED prikazuje delovanje sistema EyeSight ter projicira opozorila na vetrobransko steklo.

POZOR! To je najdražja prometna nesreča v zadnjem letu!

10 najboljših položajev za seks v avtomobilu

Grozljivo! Voznik Mercedesa vozil v nasprotno smer! Zgodilo se je tole!