Continental Supersports je Bentleyjev bolid z več kot 700 KM

Štirikolesna zverina razvije 1000 Nm navora, tehta dobri dve toni in z mesta do 100 km/h pospeši v 3,5 sekunde.

Continental Supersports je najbolj ekstremna različica britanskega potovalnega superšportnika. Posodobljen W12 razvije brutalnih 710 KM in kar 1017 Nm navora. Pri Bentleyju celo pravijo, da je Continental Supersports najzmogljivejši in najhitrejši prestižnejši štirisedežnik trenutno na svetu.

Težkokategornik se z mesta do 100 kilometrov na uro odrine v zgolj in samo 3.5 sekunde, doseže pa kar 336 kilometrov na uro. Da bi dosegli tako izjemne in ne ravno običajne številke za avtomobil tega segmenta, so inženirji posegli globoko v dvanajstvaljnik, standardne turbine zamenjali z visokozmogljivimi, preuredili so hladilni sistem, prilagoditve so bile potrebne tudi na vseh komponentah prenosa moči. Za piko na i je Continental Supersports posvojil tudi sistem vektoriranja navora iz dirkaške različice GT3-R.

Britanci so mu namestili še nov zavorni sistem z ogromnimi karbonskimi zavornimi diski, največjimi takšnimi trenutno na svetu. Avtomobil so v kombinaciji s pošastnimi čeljustmi sposobne zaustaviti nepredstavljivo hitro, sile so jasno izjemne. Kljub dejstvu, da so privarčevali okrog 20 kilogramov (25 z opcijskim izpušnim sistemom iz titana) in da je Continental Supersports najlažji v trenutni modelski paleti, še vedno tehta skoraj 2300 kilogramov.

Noro! Poglej kaj se zgodi z vozilom pri trku z več kot 200 km/h!

Študent izgubil oblast, zletel v frizerski salon in razbil povsem novega Ferrarija!

12 prometnih nesreč, ki jih težko pojasnimo zavarovalnemu agentu!