Vse lepotice iz Ženeve. Preveri, katere imajo največje in kdaj jih boš lahko odpeljal domov.

Leto je naokoli in ponovno je čas za avtosalon svetovnih proporc. V Ženevi se letos odvija že 87. avtosalon, kjer bodo proizvajalci predstavili, več kot 100, evropskih in svetovnih premier.

Organizatorji pričakujejo več ko 700,000 obiskovalcev, salon pa bo imel vrata odprta od 9. do 19. marca. Za vas smo pripravili kratek nabor pomembnih novosti, ki jih bo ponudil letošnji avtosalon. Poleg lesketajoče pločevine pa razstavljene avtomobile dopolnjujejo še dolgonoga dekleta v visokih petah, kar pa je definitivno dober razlog za obisk avtosalona ob ženevskem jezeru.

Abarth 959 Pista

Fiatova športna divizija Abarth je opravila nekaj lepotnih popravkov in modifikacij na izpušnem sistemu. Kupcem pa omogočila širšo paleto pri izboru dodatkov za boljši zunanji izgleda in vrsto prestavnega mehanizma.

ABT Audi SQ7

Zunanjost in notranjost bosta dobili še nekoliko več dirkaškega pridiha. Pod pokrovom pa bo dizelski, osemvaljnik, s pomočjo računalniške optimizacije, razvil kar 513 konjev in 970Nm navora, tako bo do ˝stotice˝ potreboval le še 4,6 sekunde.

ABT Audi RS6+

Dirkaško nastrojen oddelek Volkswagnovega koncerna trdi, da bo njihovo najhitrejšo karavansko različico moč videti samo v 50 primerkih.

Alfa Romeo Stelvio

Vedno bolj so popularni tako imenovani ˝križanci˝. Alfa predstavlja popolnoma nov model Stelvio, s Q4 all wheel štirikolesnim pogonom, nekaj zaščitnimi plastikami in večjo oddaljenostjo od tal.

5 stvari, ki jih prinaša nova Alfa Romeo Stelvio

Alpine A110

Značilna modra barva, okretnost, majhna teža, aluminijasta platforma in zgornji del vozila. Vse to je Renaultov načrt za okreten, športni model avtomobila, ki bi se lahko ob bok postavljal Porscheju 718 Caymanu in Alfi Romeo 4C.

Pozdravimo novega Renaultovega športnika, ki napada Porsche Caymana!

Bentley Bentayga Mulliner

Pri Bentleyu pravijo, da udobja ni nikoli preveč. Bentayga Mulliner je omejena serija vozil, ki opisuje pravi pomen besede ˝luksuz˝.

BMW 5 Touring

Bavarci, so svojo petico predstavili, še v bolj družinam praktični izvedbi Touring. Krasijo jo, enaka tehnologija kot v limuzinski izvedenki, ter večja kapaciteta prtljažnega prostora, ki zdaj znaša 570 litrov.

PREMIERNO: Petica, ki zdaj sprejme še psa! – BMW serije 5 Touring (G31)

DS 7 Crossback

Luč sveta, bo prvič zagledal novi DS 7 Crossback. Gre za prvi samostojni produkt podjetja DS Automobiles, odkar niso več pod okriljem Citorena.

Ustvarjen z značajem – DS 7 Crossback

Ferrari 812 Superfast

2.9 sekunde dolg šprint od 0 do 100 km/h. Vse to po zaslugi 789 iskrivih ˝konjičkov˝ pod motornim pokrovom.

Fiat 500X

˝Fičotov˝ večji brat je bil deležen nekaj kozmetičnih popravkov. Na voljo pa bo tudi še v dveh različnih paketih opreme City Look in Off-Road.

Ford Fiesta

Daljša, širša in prostornejša nova Ford Fiesta. Kupci bodo imeli na voljo kar štiri različne okuse nabora opreme. Za športne navdušence ST-line, avanturisti bodo posegli po Active soft-roader, tisti ˝ne zakomplicirani˝ Titanium, za največje udobje in popolno novost pri Fordu pa je na voljo še Vignale.

Honda Civic Type R

Facelift je doletel hudi najbolj ˝hudo˝ hišno izvedenko Honde. Tokrat Civic Type R pod soj žarometov prihaja še z bolj ˝brutalnim˝ izgledom.

Hyundai i30 Wagon

Hyundai bo v Ženevi prvič predstavil karavansko obliko novega modela i30. Medosna razdalja ostaja enaka kot pri kombilimuzini tako, da potniki ne bodo imeli več prostora. Je pa zaradi daljšega zadka i30 Wagon v prtljažniku zrasel na 602 litra. Tako gladko prekaša svoje rivale, Golfa, Astro in Focusa.

5 stvari, ki jih morate vedeti o novem Hyundaiju i30

Jeep Comapass

Iz svetovne premiere čez lužo, direktno še v Ženevo na evropsko premiero. Compass bo poslastica za ljubitelje 4×4 terencev, saj kraljuje v svojem segmentu glede na zmožnosti vožnje po brezpotjih.

Lamborghini Aventador S

Po šestih letih odkar je Lamborghini premierno predstavil Aventadorja je ta doživel korenito prenovo. Dodatnih 40 konjev, štirikolesno krmiljenje ter nekoliko drugačen dizajn, s karbonskimi dodatki, so njihov ključ do uspeha.

Mazda CX-5

Nova zunanja podoba, nova notranjost in paleta novih pogonskih sklopov predstavljajo Mazdino uspešnico CX-5.

Nova Mazda CX-5 pripravljena na premiero

Opel Insignia Grand Sport in Sports Tourer

Opel je po osmih letih izdal drugo generacijo Insignije. Novo Insignijo spremljata povsem nov dizajn in velika izguba teže. Insignija se lahko pohvali tudi z popolnoma novo notranjostjo in prvim mestom v razredu kar se tiče koeficienta upora.

Po merah moderne družine: Nova Opel Insignia Sports Tourer

Porsche Panamera Sport Turismo

Od B stebrička dalje, opazna sprememba strehe, ki se zaključi v karavansko obliko. V notranjosti to pripomore k večji prostornosti za potnike zadaj, saj strop nebo trdo ob njihovih glavah, tudi prtljažni prostor je večji in bolj praktičen. Na cesti sedi 5mm višje, pod motornim pokrovom pa je isti nabor motorjev kot pri standardni Panameri.

Porsche Panamera Sport Turismo za družino in še psa!

Range Rover Velar

Range Rover je z modelom Velar popolnoma zapolnil luknjo v svojem SUV segmentu. Velar bo skušal ˝ukrasti˝ kupce tako razredu vozil BMW X6 kot razredu Mercedes GLC Coupe.

Nastopaški Range Rover Velar razkrit pred Ženevo!

Rolls Royce Ghost Elegance

Že ob sami misli, na znamko Rolls Royce pomisliš na čisto eleganco in prestiž. Vendar model Ghost Elegance premore še več. Podaljšana medosna razdalja, za še več udobja in barva vozila v kateri se svetlikajo pravi diamanti.

Seat Ibiza

Španci so se tokrat odločili, da Leonovo manjšo sestrico opremijo s petimi vrati, napolnijo s sodobno tehnologijo, zamenjajo platformo ter tako pridobijo pri prostornosti in tako navdušijo kupce.

Seat Leon Cupra 300 Plus

Malce računalniške optimizacije 2.0 litrskega TSI motorja, je prineslo nekaj dodatne moči. Tako se sedaj Cupra lahko pohvali z okroglimi 300 konji.

5 stvari, ki jih moraš vedeti o novem zapeljivem Seat Leonu

Škoda Citigo

Pa naj bo to Up, Mii ali pa Citigo. Gre za nekaj vizualnih razlik praktično enakega avtomobila. Škoda je za svojega mestnega šampiona poskrbela s faceliftom, tako model ostaja mladosten in privlačen na mestnih ulicah.

Malček, ki ne bo pustil, da bi se zmočili: Škoda Citigo

Škoda Octavia

Octavia je bila deležna ˝plastične operacije obraza˝, saj ima nov prednji odbijač in dvodelne žaromete. LED tehnika je bila uporabljena za zadnji kot sprednji par luči. V notranjosti pa se ponaša z novim Infotainment sistemom.

V Ženevi bo razkrita najhitrejša Čehinja doslej!

Smart Brabus Ultimate 125

Številka 125, je obenem indikator, koliko primerkov, te majhne ˝zverinice˝ bo zapustilo tovarno, ter koliko ˝žrebcev˝ proizvede 0.9 litrski agregat.

Suzuki Swift

Popolnoma pričakovana podoba, pa vseeno dovolj sveža, da ja Swift prepoznan kot nov model.

PREMIERNO: V Ženevi predstavljen novi Suzuki Swift!

Volvo XC60

Težko pričakovani manjši brat uspešnega XC90.

Volkswagen Arteon

Premium Gran Turismo z edinstvenim ˝obrazom˝, širokimi rameni in nizko streho, vse skupaj izpeljano v izpopolnjeno celoto. Postavil se bo ob bok močnih konkurentov, Audija A5 Sportback in BMW serije 4 Gran Coupe.

Volkswagen Tiguan Allspace

Tiguan Allspace ima nalogo zapolniti praznino med navadnim Tiguanom in večjim Touaregom. S sedmimi sedeži in večjim prtljažnikom bo kos dani nalogi.

Volkswagen Tiguan s tretjo vrsto sedežev