Mustang je najbolje prodajani športen avtomobil na svetu!

Ford Mustang je bil v zadnjih 50 letih najbolje prodajani športen avto v ZDA, zdaj pa je vse bolj priljubljen tudi v Evropi in drugod.

Mustang je leta 2016 uspešno prevzel vodstvo pri globalni prodaji športnih avtomobilov, saj so po podatkih družbe IHS Markit o registracijah novih vozil po vsem svetu prodali več kot 150.000 Mustangov. V primerjavi z letom 2015 se je globalna prodaja povečala za šest odstotkov. Zunaj ZDA so prodali skoraj 45.000 Mustangov, rast pa se je na teh trgih (zunaj ZDA) povečala za kar 101 odstotek.

V prvem celem letu prodaje v Evropi so kupci iz vse regije naročili 15.335 Mustangov. Mustang je bil najbolje prodajan športen avto na številnih evropskih trgih. Med drugim tudi v Franciji, na Švedskem, Poljskem, v Češki republiki, na Madžarskem, v Romuniji, na Finskem in v Grčiji.

Za Mustangov vzpon med najbolje prodajane športne avtomobile na svetu v letu 2016 ima velike zasluge nadaljevanje širitve trgov, kjer je ta model na voljo, saj je prišlo do izjemne rasti prodaje tako v Nemčiji in na Kitajskem pa tudi na manjših območjih, kot so Nova Kaledonija, Gibraltar in karibski otok Bonaire.

Od uvedbe na Kitajskem leta 2015 se je Mustang hitro uvrstil na prvo mesto po prodaji med športnimi avtomobili na tem največjem avtomobilskem trgu na svetu. Po podatkih družbe IHS Markit o registracijah novih vozil se je prodaja Mustangov leta 2016 v primerjavi z letom poprej povečala za 74 odstotkov.

Mustang je z več kot 8,4 milijona ‘všečki’ najbolj ‘všečkan’ avto na Facebooku in je zdaj na voljo v 140 državah po vseh celinah razen Antarktike. V Evropi je Ford Mustang na voljo s Fordovim 5,0-litrskim motorjem V8 s 421 KM ali z 2,3-litrskim EcoBoostom s 317 KM ter šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Ford je za kupce v Evropi pred kratkim uvedel tudi dve novi posebni različici Forda Mustanga z edinstvenim oblikovanjem in vrhunsko opremo – Black Shadow Edition ter Blue Edition.

Ta preprost trik na leto prihrani milijone za gorivo!

Ali je nakup rabljenega avtomobila loterija?