Ta preprost trik na leto prihrani milijone za gorivo!

UPS do velikih prihrankov na račun desnih zavojev!

Ameriški gigant UPS, ki se ukvarja z dostavo paketov, je razvil sistem načrtovanja poti, kjer je samo 10-odstotkov levih zavojev, vsi ostali pa so desni. Kako pa se vse to skupaj pozna s finančne, ekonomične in časovne plati?

Najkrajše ni nujno najboljše

Pri podjetju UPS so se odločili, da bodo našli alternativo, pri kateri bodo drastično zmanjšali stroške in poti opravili na najbolj optimalen način. S pomočjo matematičnih analiz so prišli do zaključka, da najkrajša pot ni nujno tudi najboljša.

Razvili so svoj sistem načrtovanja poti, ki vključuje kar 90-odstotkov desnih zavojev. S pomočjo tega so njihova vozila manj izpostavljena tveganju za prometno nesrečo, čakanja za nadaljevanje poti skozi križišče pa je bistveno manj.

Rezultati

Največ pa seveda povedo številke. UPS na račun nove prometne strategije zdaj na letnem nivoju v zrak spusti kar 20.000 ton manj ogljikovega dioksida, prihrani skoraj 40 milijonov litrov bencina in dostavi kar 350.000 paketov več. Krajši čas dostave je pripomogel, da so lahko svojo floto dostavnih vozil zmanjšali za 1.100 tovornjakov, letno pa prevozijo kar 46 milijonov kilometrov manj, čeprav so nekatere poti daljše.

S to 20€ vredno napravo vam lahko ukradejo avto!

VIDEO: To lahko zgodi tudi tebi, če boš tako parkiral!

Te zimske gume so prepovedane! Vožnja z njimi vas lahko stane tudi 1.600€!