Korejci napadajo najhitreje rastoči trg križancev!

Hyundai je pokazal novega aduta z imenom Kona, ki naj bi mu do leta 2021 v Evropi pomagal zavzeti prvo mesto med azijskimi proizvajalci.

Kona je dinamično oblikovan avtomobil z razdeljenimi žarometi, ki svetijo v polni led tehniki. Drzne linije dodatno poudarja še možnost izbire dvobarvne karoserije, medtem ko na izbiro deset različnih barv. Poleg 17 centimetrske oddaljenosti od tal, bo Kona za izbirčne ponujala tudi možnost izbire štirikolesnega pogona.

Ta bo na voljo pri zmogljivejših turbobencinskih in turbodizelskih izvedbah. Pogon na sprednji kolesi bo rezerviran za izvedbo z litrskim bencinskim trivaljnikom z močjo 88 kW (120 KM). 1,6-litrski turbobencinski motor s 130 kW (177 KM) in pogonom na vsa štiri kolesa pa bo sparjen s 7-stopenjsko avtomatiko.

Enaka kombinacija bo na voljo tudi za novega turbodizla, katerega močnejša izvedba bo ponujala 100 kW (136 KM), osnovna s prednjim pogonom pa 85 kW (115 KM).

Korejski križanec bo bogato opremljen z najrazličnejšimi pomagali, vključno s sistemom za samodejno zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev. Prvič v Hyundaijevem vozilu pa bo na voljo projekcija informacij v voznikovo vidno polje v velikosti 21,5 centimetra, prav tako pa bo naprednejši tudi osrednji barvni zaslon na dotik s podporo za Apple carplay in Android auto.

POMEMBNO: To so najbolj nevarni sedeži za vaše najmlajše!

NORO: Bi imel 286 konjski BMW letnik 2005 za borih 3.500 EUR? Tukaj ga lahko dobiš!