Ford Tourneo Custom: Najbolj zaželeno vozilo roparjev postalo še boljše!

Ford bo postopoma predstaviljal prenovljene modele lahkih gospodarskih vozil. Prvi je na vrsto prišel Tourneo Custom, ki je pridobil nov prednji del, precej spremenjeno potniško kabino in nekaj tehnoloških izboljšav.

Prenovljeni Tourneo Custom se ponaša z novim sprednjim delom. Na seznamu novosti so višje postavljena maska hladilnika z nekoliko večjim logotipom, razpotegnjeni žarometi z novo grafiko in integriranimi dnevnimi žarometi LED ter prenovljen odbijač z novimi meglenkami. Osnovna različica bo opremljena s halogenskimi žarometi, dražji paketi opreme pa prinašajo ksenonske žaromete.

V notranjosti je nova armaturna plošča s prostostoječim tabličnim zaslonom in sistemom Sync3 ter na dotik mehka stikala s kromirani zaključki ter klavirsko plastiko. Uporabno vrednost dvigujeta dva dodatna osvetljena predala na zgornjem delu armaturne plošče in predal z držali za pijačo v osrednji konzoli.

Pri Fordu so se glasno pohvalili, da je Tourneo Custom prvo vozilo v svojem segmentu z vgrajenim intiligentnim aktivnim tempomatom, ki samodejno prilagaja hitrost glede na podatke, pridobljene preko pomočjo sistema za branje prometnih znakov. Na spisku dodatne opreme so še sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu, sistem za opozarjanje vozil s strani, sistem za samodejno zaviranje s prepoznavo pešcev, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu in sistem za stabilizacijo v močnem vetru.

Motorna paleta ostaja nespremenjena, saj so pri Fordu nedavno v lahka gospodarska vozila začeli nameščati dizelske agregate EcoBlue. Na voljo so tri različno močne izvedenke z 78, 97 in 127 kilovati in ročni ter samodejni dvosklopkovni menjalnik. Ob nakupu paketa s 17-palčnimi platišči je mogoče Tourneo Custom opremiti še z zračnim vzmetenjem na zadnji osi.

Kazni za prekoračitev hitrosti na Hrvaškem!

NOVO: Kazen v višini 500€ vas po novem lahko doleti na Hrvaškem!

POZOR: Zopet novi radarji na magistrali!