ZASTRAŠUJOČE: Na leto za parkiranje zapravimo 80 ur in več kot 300 evrov!

Z iskanjem parkirnih mest ne izgubljamo samo časa, ampak tudi veliko denarja. Nedavna študija je razkrila, da letno v povprečju parkirno mesto iščemo 80 ur ter zapravimo več kot 300 evrov.

Letno vozniki v Združenih državah Amerike ter Nemčiji zapravijo milijone evrov in nešteto dragocenih ur za iskanje parkirnega mesta ter plačila parkirnine. V raziskavi agencije INRIX je sodelovalo 17.986 voznikov iz 30-ih mest ter treh držav. Tipični voznik v New Yorku tako na leto zapravi 107 ur za iskanje parkirnega mesta, medtem, ko voznik v Londonu ter Frankfurtu za iskanje parkirnega mesta letno porabi 67 ur oziroma 65 ur.

Poleg časa pa vozniki za parkiranje porabimo še ogromno denarja. V ZDA iskanje parkirnih mest voznika stane 300 evrov na leto – z upoštevano izgubo časa ter porabo goriva. Vozniki vseh ameriških držav tako na letni ravni zapravijo skoraj 70 bilijonov evrov, Nemci 40 bilijonov ter Britanci 23 bilijonov evrov.

Dodaten finančni zalogaj pa predstavlja plačevanje prevelikega števila parkirnih ur. Študija je razkrila, da povprečen ameriški državljan na leto zapravi vsaj 90 evrov, za plačevanje predolgega časa parkiranja. Ta številka v Nemčiji še malenkost poskoči, saj voznik na leto zapravi 98 evrov. V Veliki Britaniji pa strošek odvečnih parkirnih ur naraste na 240 evrov, saj vozniki zaradi strahu pred kaznijo za nepravilno parkiranje, raje plačajo več ur parkiranja.

FOTO: To so najbolj brezobzirna parkiranja zadnjih nekaj dni! Med njimi tudi policisti!

Kazni za nepravilno parkiranje