Cupra: Seat na poti osamosvojitve svojega športnega oddelka?

Seat, član skupine Volkswagen, je pred kratkim zaščitil serijo različnih imen in logotipov, ki bi lahko napovedovali samostojno pot športne oznake Cupra.

V dokumentaciji ostaja ime Cupra nespremenjeno, vendar je postavljeno ob agresivno oblikovan znak, ki ga do sedaj še nismo videli. S pomočjo dodatne oznake želijo športni znamki vdihniti več športne samostojnosti. Hkrati so zaščitili tudi imena Tango, Salsa in Bolero, ki so jih v preteklosti nosili Seatovi športni koncepti v različnih segmentih.

Seatova širitev oznake Cupra se nadaljuje s prihodom Atece, ki naj bi na ceste zapeljala na začetku prihodnjega leta. Sledila bodo še druga vozila, od tega naj bi bil prihodnji model brutalna kombilimuzina Leon Cupra R. Zaščitene so tudi oznake, kjer je črka R vpeta v kockasto zastavo. Žal španski proizvajalec ne razmišlja o manjših športnih modelih. Nova generacija Ibize bo ostale brez športne različice.

Seat je z uradno izjavo sicer hitro zmanjšal pomembnost zaščite: ”Seat nenehno registrira potencialna imena za prihodnje modele. To je običajen postopek, ne le za Seat, temveč tudi za druge avtomobilske in potrošniške znamke. Imena, ki jih registrira Seat, niso nujno oznake bodočih modelov, vendar so lahko imena, ki bi jih radi imeli za rezervo. Za vsak primer imamo zaščitenih veliko imen.”

Več kot dovolj! – Seat Ateca 1.0 TSI Ecomotive Style

Seat Ibiza – Nekoliko krajša, a bolj posebna in zavidljivo opremljena

Znanilec novega obdobja – Seat Ateca 2.0 TDI 4Drive Xcellence