Lačni, žejni, utrujeni? Avtomobil, ki se poveže z vašim pametnim telefonom in poskrbi za vse!

S preprostim pritiskom na gumb in izgovorjenim ukazom v angleščini “potrebujem kavo”, “potrebujem gorivo” ali “potrebujem parkirišče” bo lahko voznik sistemu naročil, da poišče kavarne, bencinske črpalke ali parkirišča v okolici, prav tako preprosto pa bo iskanje železniških postaj, letališč in hotelov.

Sistem nove generacije SYNC 3 omogoča brezhibno povezljivost z vašim pametnim telefonom.  V avtomobilu lahko upravljate z glasbo, navigacijo in telefonom, povsem preprosto in varno. Še nikoli ni bilo lažje poiskati nakupovalnega središča, prenočišča ali restavracije v tujini. Fiesta vam lahko tudi pomaga samodejno poklicati službe za ukrepanje v primeru prometne nezgode.

Sistem je združljiv s programoma Apple CarPlay in Android Auto™. SYNC 3 vključuje tudi funkcijo SYNC AppLink, ki uporabnikom omogoča glasovno upravljanje široke palete aplikacij za pametne telefone.

Fiestin lebdeč, po tabličnem računalniku povzet 8-palčni barvni zaslon na dotik omogoča upravljanje s kretnjami, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’. Zaslon v Fiesti je kar dvakrat svetlejši od konkurenčnih in tako vozniku še bolj prijazen za uporabo.

Ekran je s sistemom SYNC 3 na voljo tudi v kombinaciji s 6,5-palčnim barvnim zaslonom na dotik ali 4,2-palčnim barvnim zaslonom, ki ga dopolnjuje MyFord Dock – ta uporabnikom omogoča shranjevanje, namestitev in polnjenje prenosnih naprav, kot so telefoni in navigacijski sistemi.

PRIJAVI SE NA TESTNO VOŽNJO TUKAJ! 

Ker so prenosni digitalni (multi)mediji čedalje bolj priljubljeni, Fiesta omogoča povezljivost prek Bluetootha in dveh serijsko vgrajenih priključkov USB, CD-predvajalnik je na voljo za doplačilo. Kupci vseh različic lahko izberejo tudi digitalni radio DAB. Ne glede na dostop do glasbe bodo za odlično kakovost zvoka poskrbeli Fiestini vrhunski zvočni sistemi, med katerimi je pri Fordu prvič na voljo zvočni sistem B&O PLAY.

Novi sistemi B&O PLAY nudijo vrhunsko zvočno izkušnjo s posebej prilagojeno razporeditvijo zvočnikov in umeritvijo za vsako vozilo v Fordovi ponudbi. Pri Fiesti to pomeni deset zvočnikov, med katerimi sta tudi basovski zvočnik (subwoofer) v prtljažniku in osrednji srednjetonski zvočnik na vrhu armaturne plošče z aluminijastim logotipom B&O PLAY ter unikatnim vzorcem zvočnih odprtin.

Skupna moč ojačevalnika je 675 wattov, za nadzor nad zvokom in razporejanje zvočne slike vključno z možnostjo izbire prostorskega zvoka (Surround Sound) za še bogatejšo in zmogljivejšo avdio izkušnjo, ne glede na sedež v vozilu pa poskrbi ojačevalnik z digitalnim procesiranjem zvoka. Prvim kupcem Ford Fieste vrhunski avdio sistem Ford Slovenija podari.

Ford Fiesta – Revolucija znotraj, evolucija zunaj