Čudovita hibridna tehnologija. – Hyundai Ioniq Hybrid Impression

Hyundaiev Ioniq je hibridni model in je eden prvih avtomobilov te vrste iz njihove ponudbe. Stilsko zelo všečen avtomobil prepriča že s svojim izgledom in tudi na cesti ga kaj hitro opazite.

Pri hibridnem modelu ni bojazni, da bi ostali brez električne energije, saj se baterija vedno polni preko regenerativnega zaviranja in vgrajenega 1,6 litrskega bencinskega motorja. Ko se vozimo na električni pogon je vožnja zelo tiha in še bolj poudari smisel hibridnega vozila.

Notranjost Ionicqa je svetla in zelo dobro opremljena. Na voljo imam namreč sedeže, ki poleg gretja ponujajo tudi ventilacijo in je vožnja v teh poletnih dneh še toliko bolj prijetna. Odlagalnih površin imamo dovolj, reža pod osrednjo armaturno ploščo pa nam omogoča celo brezžično polnjenje pametnih telefonov.

Tekač na dolge proge

Na testu nas je izredno presenetila poraba. Kombinacija motorja in elektromotorja ima 141 konjskih moči. Kljub temu, da Ioniq ni ravno majhen avtomobil, je poraba znašala zgolj 4,7 litre na 100 prevoženih kilometrov. S polnim tankom goriva smo tako lahko naredili več kot 1000 kilometrov.

Na dolgi poti pridejo prav vsi asistenčni sistemi, ki jih ni malo. Asistent za ohranjanje voznega pasu in aktivni tempomat sta le dva, ki vam znata preprečiti marsikatero preglavico. Na splošno je Ioniq z opremo Impression zelo dobro opremljen in ima vse kar Hyundai ponuja, razen sončne strehe in kovinske barve. Odličen Ioniq hibrid je lahko vaš za 31.169 evrov.

Američan. – Hyundai Grand Santa Fe 2.2 CRDi Impression

Hyundai i30 Wagon – 600 litrov prostora za na pot

Terenski pomp! – Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Impression