Opel Grandland X – Izzivalec francoskih korenin

Dinamične poteze, terenski videz, višji položaj za volanom ter pestra paleta zabavnih in varnostnih tehnologij ob obilici prostora in udobja – vse to ponuja novi Opel Grandland X.

V Slovenijo je pripeljal novi Oplov športni terenec, ki bo odločno zapolnil hišno vrzel. Temelji na partnerskem modelu francoske znamke Peugoet 3008. Z dolžino 4,48 metra ter  2,68 metra dolgo medosno razdaljo zagotavlja udobno namestitev za pet potnikov. V prtljažniku s prostornino od 514 do največ 1.652 litrov je dovolj prostora za prtljago in športno opremo, zato se Opel Grandland X brez težav pomeri tudi z najprostornejšimi karavani v kompaktnem segmentu.

Grandland X razvaja z zbirko sodobnih asistenčnih sistemov, možnosti za informacije in razvedrilo ter funkcij: opozarjanje na trk spredaj s samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev, nadzor voznikove zbranosti, napredni parkirni pomočnik in kamera z zajemom v območju 360° so le nekatere od značilnosti.

Povezljivost kot sodobna nuja!

Kot je značilno za Oplove modele, čaka voznika in sopotnike v Grandlandu X povezljivost z najnovejšo generacijo sistemov IntelliLink, ki so združljivi z vmesnikoma Android Auto in Apple CarPlay, ter osebnim pomočnikom za povezave in storitve OnStar z novimi storitvami, kot sta rezervacija hotelske sobe in iskanje parkirnega prostora.

V začetku bosta na voljo dva motorja, 1,2-litrski turbo bencinski motor z močjo 96 kW (130 KM) in ter 1,6-litrski dizelski motor z 88 kw (120 KM) moči. Obema bo za prenos lahko služil 6-stopenjski ročni ali 6-stopenjski avtomatski menjalnik. V bližnji prihodnosti bo motorna paleta Grandlanda X dopolnjena z zmogljivejšim 2,0-litrskim dizelskim motorjem z močjo 132 kW (180 KM) in 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, obenem pa bo Grandland X prvi Opel, ki bo na voljo kot priključni hibrid.

Brez štirikolesnega pogona!

Grandland bo na voljo le s pogonom na prednji kolesni par, ki bo zavoljo nadzora oprijema IntelliGrip, zagotavljal varen prenos moči na cestišče in najboljši možen oprijem v vseh letnih časih in na vseh podlagah. Voznik bo lahko izbiral med petimi voznimi načini. Sistem nato prilagodi porazdelitev navora prednjim kolesom, omogoči prosto vrtenje koles, če je to potrebno, z avtomatskim samodejnim menjalnikom pa prilagodi tudi točke prestavljanja in odziv stopalke za plin.

Vstopna cena modela Grandland X z bencinskim motorjem ter opremo Selection znaša 20.490 evrov. Za opremo Enjoy bo potrebno odšteti vsaj 21.590 evrov, medtem, ko bo najbogatejša oprema Innovation v kombinaciji z bencinskim motorjem stala 23.990 evrov. Cena dizelskega Grandland X z opremo Selection pa se bo začela pri 21.990 evrov.

Za fotre željne adrenalina: Opel Insignia GSi

Opel Crossland X – Ofenziva križancev

Opel Insignia Sports Tourer: karavanska različica že v prodajnih salonih