Opel Crossland X – Ofenziva križancev

Opel ima v svoji prodajni paleti širok nabor avtomobilov z višjim položajem sedenja. Tokratnji Crossland X pa bo največ kupcev iskal med tistimi, ki bi drugače posegli po bolj tipični Merivi, a so jim križanci oblikovno bližje.

Glavi atribut bo zagotovo ponujalo višje sedenje, mestu prijazne dimenzije in vedno bolj priljubljen dizajn. Za štirikolesni pogon pa boste vseeno morali poseči po Mokki X. Od slednje je Crossland X, s svojimi 421 centimetri dolžine, zgolj za slabih deset centimetrov krajši. Zasnovan je bil iz notranjosti navzen, kar podpirajo tudi številke. Zaradi pomične zadnje klopi, lahko v prtljažnik spravimo vse od 420 do 520 litrov prtljage.

Širok je nabor varnostne in udobnostne opreme. Prednja žarometa lahko svetijo v prilagodljivi LED tehniki, na voljo je “head up” prikazovalnik, pri vzvratni vožnji bo pomagala vzvratna kamera. Med vožnjo bo za vašo vasnost skbel sistem za ohranjaja voznega pasu ter opozorilnik pred vozili v mrtvem kotu, pred prekoračitvijo hitrosti pa vas bo opozarjal sistem, ki prepoznava prometne znake.

Kot je v navadi pri novejših modelih znamke Opel, so tudi pri Crosslandu X na voljo komfortni sedeži AGR, ter zdaj že dobro poznana storitev OnStar, ki pa bo trenutno, zaradi razširjenih funkcij, pri katerih nam pomočnik lahko rezervira tudi hotelsko sobo na voljo zgolj v angleškem jeziku.

Novega križanca lahko poganjajo tri različice 1,2-literskega bencinskega agregata z 90,  110 in 130 konsjkimi silami, ali 1,6-literski dizelski motor s 100 oziroma 120-imi konjiči pod pokrovom motorja. Za tiste, ki ne marate ročnega pretikanja, pa je ob doplačilu pri najmočnejši bencinski izvedenki na voljo tudi šest stopenski samodejni menjalnik.

Cene novega modela Crossland X se začjeno pri 14ih tisočakih in pol, kupci pa se naj bi največ odločali za bencinski agregat s 110 konjskimi močmi v različici opreme enjoy. Takšno kombinacijo so pri nas trenutno ponudili tudi v posebni akcijski ponudbi, ki vas bo trenutno stala 15.610 EUR.

Opel Insignia Sports Tourer: karavanska različica že v prodajnih salonih

Prvič prepričala! Ji bo uspelo tudi v drugo? – Opel Mokka X 1.4 Turbo Innovation

Novi SUV: Opel Grandland X – prve fotografije!