Volkswagen Tiguan Allspace – Bogatejši za šesti in sedmi sedež!

Športni terenci so trenutno tako zaželeni, da proizvajalci snujejo takšne in drugačne kombinacije iz obstoječih vročih žemljic. In tako je prišel sedemsedežni Tiguan Allspace, prostor pa je njegov ključni poudarek.

Za razliko od svojega manjšega brata, ima Tiguan Allspace na voljo 7 sedežev, predvsem pa je daljši za dobrih 21 centimetrov. 3 centimetre je pridobil pri višini, medtem ko so medosje povečali 11 centimetrov. Prtljažnik v Allspaceu sprejme od 700 do 1.775 litrov, kar pomeni prirastek 120-ih litrov, napram klasični izvedenki. Od tu dalje je Allspace domala poznani Tiguan. Med serijsko in doplačljivo opremo boste našli radarski tempomat, funkcijo zaviranja v sili, asistenco za samodejno parkiranje prikolice Trailer Assist, asistenco za zastoje …

Oprema in cene?

Tiguan Allspace bo na voljo s tremi paketi opreme. Trendline ponuja 17-palčna alu platišča, LED dnevne luči, pakrirni sistem ParkPilot, radio s 6,5-palčnim zaslonom, usnjen volan… Comfortline asistenco Light Assist, samodejno klimatsko napravo, radarski tempomat, 8-palčni barvni zaslon … medtem, ko bo Highline terenca okitil z 18-palčnimi platišči, električnim odpiranjem in zapiranjem prtljažnika, LED zadnjimi lučmi, prostoročnim ključem … Za pogon bodo skrbeli poznani turbobencinski in dizelski motorji. Bencinski 1.4 TSI in 2.0 TSI, dvolitrski dizelski motorji pa imajo razpon moči med 110 in 176 kilovati.

Tiguan Allspace z motorjem 1.4 TSI in opremo Trendline bo na voljo od 28.884 evrov, Comfortline ga podraži na 33.737 evrov, medtem ko bo najbolje založeni Highline na voljo od 36.294 evrov.

Koroški avto leta 2016 – Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 4Motion Highline

Volkswagen Tiguan

Nemški službeni avto leta 2017: Najboljša vozila za uspešne podjetnike