BMW serije 6 GT

Nova serija 6 Gran Turismo je prerasla številko 5.

Po novem je skoraj deset centimetrov daljši, njegovo medosje pa presega tri metre. Tako kot predhodnik ima pet vrat, le ta pa se ne odpirajo več na dveh mestih. Oblikovno je postal še nekoliko bolj dinamičen z nižjo strešno linijo in bolj agresivnimi zadnjimi žarometi, dinamiko pa nakazuje tudi izguba debelih 150 kilogramov teže, kar bo prepričalo predvsem tiste, ki od vozila pričakujejo veliko mero vozniških užitkov.

Vseeno pa je zdaj v njem eno sedišče več, tako da bo sprejel 5 odraslih potnikov. Večji pa je tudi prtljažni prostor, ki s svojimi 610 litri prostornine konkurira tudi karavanski izvedenki.

Oprema je večinoma poznana s serije 7 in nove serije 5. Sem spada aktivni ključ, s katerim lahko vozilo parkiramo in na njem spremljamo razne podatke in informacije o vozilu,  masažni sedeži, LED žarometi,… Kot posebnost pri znamki povdarjajo, da lahko avtomobil avtonomno vozi do 30 sekund naenkrat, nato pa vas bo opozoril, da ponovno položite roke na volanski obroč. Ob enem pa lahko sistem s pritiskom smernika sam zamenja vozni pas.

Najšibkejši predstavnik, dvolitrski štirivaljni bencinski agregat se ponaša z 255 konjskimi silami, pet več jih ima dizelska različica. Trenutno najmočnejši v ponudbi, pa bo proizvedel 355 konjev. Vsi motorji bodo moč prenašali prek že poznanega 8-stopenjskega samodejnega menjalnika, na voljo pa je tudi štirikolesni pogon.

BMW X3

Model X3 se je do zdaj izkazal kot uspešnica, prodana v pol drugem milijonu.

Tokratni naslednik si prizadeva utrditi položaj modela na trgu. Tudi ta je v prizadevanju po boljših voznih lastnostih in ekologiji izgubil več kot petdeset kilogramov in prejel tehnologijo in pripomočke do zdaj poznane v višjih serijah.

Prav tako so se v ponudbo preselile napredne tehnologije iz višjih serij, s katerimi bodo vozniki ob lepem naboru asistenčnih sistemov med drugim lahko upravljali infozabavni sistem s kretnjami ali se pohvalili s pametnim ključem z zaslonom.

Pod pokrovom motorja se lahko nahaja dizelski štirivaljnik 20d s 190 konjskimi silami, ter močnejši 30d z 265imi, ter tri različne bencinske različice z nazivno močjo od 184 do 360 konjev v premierni izvedenki X3 M40i. Cene se začnejo pri dobrih 50 tisočakih.

Münchenski poslovnež! – BMW 520d xDrive

Nasvet iz prve roke! – BMW 540i

Moje zmotno mišljenje. – BMW 320d xDrive MPerformance