Mercedes Benz CLS: Tokrat po Lešnikovo taktirko!

Tretja generacija Mercedesove štirivratne kupejevske limuzine, ki se je prvič pojavila na trgu že pred 12 leti, je bila deležna Lešnikovih prijemov.

Model CLS temelji na že poznani koncernski arhitekturi (MRA), na kateri nastaja tudi nova generacija razreda E, a dobiva pod motorni pokrov povsem nove agregate, ki so jih pred kratkim predstavili v kozmetično prenovljenem razredu S in bodo šele kasneje na voljo v razredu E.

Tako na dizelski strani predstavlja novost 3-litrski šestvaljnik, ki bo na voljo pri različicah CLS 350 d (286 KM) ter CLS 400 d (340 KM). Na začetku prodajne poti bodo kupci lahko izbrali še hibridno opcijo CLS 450, pri kateri bencinski agregat proizvede 367 »konjev«, električni pa še dodatnih 22. Kasneje bodo na voljo še dvolitrski dizel, 3,5-litrski bencinski agregat V6 (333 KM) ter verzijo AMG 53 CLS, ki bo v salonih prihodnje leto.

Nova generacija modela CLS se bo ponašala s kar nekaj tehnološkimi rešitvami iz prenovljenega razreda S, pri čemer so pri Mercedesu še posebej ponosni na najsodobnejše varnostno-asistenčne sisteme. Novi CLS bo med kupci že v začetku prihodnjega leta.

Ku-ku. – Mercedes Benz CLS 220d

Zbogom, CLS Shooting Break

MB CLA Shooting Brake