Rimac bo prihodnje leto ‘naelektril’ s svojim najzmogljivejšim avtomobilom

Podjetje Rimac Automobili je najavilo, da bo v Ženevo pripeljalo nov visokozmogljiv električni model. Z novincem nameravajo prodajno mrežo razširiti v ZDA z enega na šest zastopnikov.

Podjetje namerava v prihodnosti izdelati in prodati precej več novih avtomobilov, kot so jih do sedaj. Model Concept_One so namreč izdelali v le desetih primerkih, od katerih sta bila dva v še zmogljivejši različici Concept_S. Za novi model je načrtovana proizvodnja sto enot, od katerih bo vsaj dvajset izdelanih v prvem letu. Prvič naj bi svoje kupce nagovarjali tudi z različico z odprto streho.

V primerjavi s Concept_One naj bi bil novinec bolj zmogljiv ter hkrati bolj udoben, po čemer lahko sklepamo, da se z njim nameravajo zoperstaviti Teslinemu Roadsterju. Ob tem naj bi pri prihajajočem električnem superšportniku izboljšali tudi doseg z enim polnjenjem. Če pri ostalih številkah za primerjavo lahko bolj ali manj samo ugibamo, pa najbrž ni dvoma, da bo Rimac s ceno precej nad napovedanimi 200 tisoč dolarji, kolikor naj bi stal Roadster.

VIDEO: Priljubljeni voditelj Richard Hammond udeležen v hudi nesreči s hrvaškim športnim avtomobilom Rimac Concept One!

Začetki Hrvata, ki zdaj prodaja izdelke za 1.200.000€!