Autobest 2018 je Citroën C3 Aircross!

Enaintrideset žirantov iz prav toliko evropskih držav je oddalo svoje glasove in znan je zmagovalec. To je Citroën C3 Aircross, ki je z 121 točkami naskoka premagal Opla Grandland X.

Menda ni presenetljivo: prva tri mesta so zasedli predstavniki športnih terencev oziroma križancev. Klasične kombilimuzine (Seat Ibiza, Ford Fiesta in Honda Civic) so se morale zadovoljiti z mesti 4 do 6, a so vsi trije dosegli več kot 1.100 točk, kar pomeni, da je bilo od 3. do 6. mesta precej tesno.

Slika je torej natančen odraz današnjega stanja na evropskem avtomobilskem trgu: športni terenci imajo pri svojem pohodu še vedno polno sapo, kombilimuzine pa ostajajo trdno zasidrane na večini trgov, ki jih predstavlja žirija Autobest.

Hkrati z objavo glavnega priznanja pri žiriji Autobest objavljamo še naslednje prejemnike priznanj: Manbest 2017 prejme Li Shifu, ustanovitelj in predsednik kitajske znamke Geely, ki ima danes v lasti tudi prestižne evropske znamke, kot sta Volvo in Lotus; Companybest 2017 prejme podjetje JLR (Jaguar Land Rover) za izjemen uspeh na trgih pod taktirko dr. Ralpha Spetha v zadnjih letih; Sportbest 2017 pa gre v roke Friza Enzingerja, starega znanca vrhunskega moto športa, ki mu je uspelo z znamko Porsche doseči kar tri zaporedne naslove svetovnega prvaka WEC (World Endurance Championship).

Svečana podelitev vseh priznanj bo 7. februarja 2018 v Salzburgu.

Citroen C3 Aircross – nič več Picasso!

Opel Grandland X – Izzivalec francoskih korenin

Ford Fiesta – Revolucija znotraj, evolucija zunaj