Eleganten in športen Ford Edge pripravljen na ”pametni” svet

Ford je predstavil novega športnega terenca Ford Edge za evropske uporabnike – Fordov tehnološko najnaprednejši SUV doslej.

Novi Ford Edge nudi obsežno paleto tehnologij za pomoč vozniku, ki temeljijo na informacijah kamer in tipal ter zagotavljajo udobnejše in manj stresne vožnje, vozniku pa pomagajo preprečiti trčenje ali zmanjšati njegove posledice. Med njimi so tudi novosti na evropskem trgu, na primer zaviranje po trčenju, pomoč krmiljenja pri izogibanju, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop-and-Go in pomočnik za vožnjo v sredini voznega pasu.

Novi Edge je kot prvi v Evropi na voljo z novo zmogljivo in varčno bi-turbo različico Fordovega 2,0‑litrskega dizelskega motorja EcoBlue, ki ga za nadvse uglajeno vožnjo dopolnjuje novi osemstopenjski avtomatski menjalnik.

V športni različici ST-Line predstavljeni novi Edge naredi izjemen vtis z dovršenim oblikovanjem sprednjega in zadnjega dela, široko masko z mrežico, barvno usklajenimi elementi karoserije z izrazitimi bočnimi obrobami in serijsko nameščenimi 20-palčnimi aluminijastimi platišči.

“Novi Ford Edge uporabnikom zagotavlja lahkotno vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem, saj uporablja naše najnaprednejše tehnologije za pomoč vozniku doslej, nadvse udobno potovanje pa omogočata tudi novi prefinjeni in varčni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue in osemstopenjski samodejni menjalnik, zato je to naša najprivlačnejša ponudba za vse večje število evropskih voznikov, ki se odločajo, da bo njihov naslednji avto SUV,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik Forda Evropa, zadolžen za trženje, prodajo in storitve.

Prestiž po ameriško – Ford Edge Vignale 2.0 TDCi Bi-turbo Powershift AWD

Avto, ki ceni lastnikov čas! – Ford S-Max 2.0 TDCi Powershift Vignale

100 dni polarne teme s Ford Rangerjem