Uživaški zvezdi s prenovljenim obrazom!

Nekako predvideno sta se po premieri osveženega razreda C v limuzinski in karavanski različici pridružila še kupe in kabriolet. Dva člana, ki sta prednostno namenjena športnosti in uživanju.

Oblikovni pristop vsebuje nekaj več ostrine, kabina je pričakovano digitalizirana, podvozje pa je pridobilo tehnologijo Dynamic Body Control. Nov je tudi štirivaljni agregat, ki je opcijsko na voljo z 48-voltno elektroniko (EQ Boost) za še večjo učinkovitost. Osvežitev tako kot za limuzino in karavana prinaša podaljšan nabor dodatne opreme in barvnih kombinacij – tako pri zunanjosti kot v kabinskem prostoru, več pa je tudi voznikovih asistentov, ki so povzeti po večjih »klasah«, kot sta recimo E in S.

Osvežitev je zajemala tudi kupeja in kabrioleta z oznako Mercedes-AMG C 43 4MATIC, v katerem se nahaja trilitrski turbinsko podprt V6 iz katerega so iztisnili 390 KM ter 520 Nm navora. Sicer pa bosta prenovljena dvovratni kupe in brezstrešnik sprva na voljo z 1,5-litrskim 4-valjnim bencincem (184 KM in 280 Nm), ki bo deloval v družbi 12 kilovatnega elektromotorja in se bo skrival pod oznako C 200 oziroma C 200 4MATIC, dizelske barve pa bo zastopal dvolitrski 4-valjni C 220 d (194 KM in 400 Nm).

Na ceste bosta uživača zapeljala v poletnih mesecih.

Mercedes Benz razred C: Prenova najbolj zaželene zvezde

Kavalirski poslovnež s prtljažnikom. – Mercedes Benz E T 220d

Slovenska premiera: Mercedes Benz razred X