Svetovni avto leta 2018 je…

Organizacija World Car Awards, katere član je tudi Časnik Finance, je danes v New Yorku razglasila zmagovalce letošnjega izbora Svetovni avto leta.

Najprestižnejšo nagrado za svetovni avto leta 2018 si je priboril volvo XC60. Prejel jo je predsednik uprave Volva Hakan Samuelsson, ki je v Ženevi prejel tudi nagrado za svetovnega avtomobilskega direktorja leta 2018. Volvo je v ožjem finali premagal mazdo CX-5 in range roverja velarja.

»Zadovoljen sem, da so se naše investicije v nove modele povrnile. Resda se soočamo z močno konkurenco, a ta nagrada dokazuje, da smo v novem XC60 uspeli združiti pravo kombinacijo oblike, povezljivosti, varnosti in zaželjenosti pri kupcih po vsem svetu,« je ob prejemu nagrade povedal predsednik uprave Volva Hakan Samuelsson.

Na vrh razreda mestnih avtomobilov se je povzpel volkswagen polo, ki je postal svetovni mestni avto leta 2018. V ožjem finali je premagal forda fiesto in suzukija swifta.

Svetovni luksuzni avto leta 2018 je postal audi A8, v ožjem finali pa je premagal svoja bratranca – porscheja cayenna in panamero.

Nagrada za svetovni športni avto leta 2018 pripada BMW M5, v dirki za nagrado je premagal hondo civic type-R in lexusa LC 500.

Nagrado za okolju najbolj prijazen avto leta 2018 je dobil nissan leaf, ki je postal svetovni zeleni avto leta 2018. V finalu pa je premagal chryslerja pacifico hybrid in BMW 530e iPerformance.

Strokovnjake na področju dizajna pa je najbolj navdušil range rover velar, ki je prejel nagrado za svetovni dizajn leta 2018.

Volvo XC60 je najvarnejši avtomobil leta 2017

Konec sage… – Volvo XC60 D5 Summum

Slovenska premiera: Volvo XC40