Proizveden milijoni Nissan Juke! #jubilej

Osem let po tem, ko je Nissan oblikoval segment kompaktnih mestnih terencev, je iz njegove tovarne v Sunderlandu zapeljal milijonti Juke. V tovarni novega Nissan Juka povprečno izdelajo vsakih 105 sekund.

Milijonti primerek Nissan Juka, narejen v Sunderlandu, so izdelali v različici Tekna modre barve Vivid Blue, ki je najnovejša pridobitev v barvni paleti.

Juke je drugi mestni terenec s proizvodnjo v tej tovarni. Gre po stopinjah pionirja Nissan Qashqaia, ki so ga začeli izdelovati leta 2006 in je Nissanu izboril vodilni položaj na trgu mestnih terencev. Do zdaj so v Sunderlandu izdelali več kot tri milijone vozil Nissan Qashqai, naslednja dva modela, ki sta že dosegla milijonski mejnik, pa sta Micra (2,4 milijona) in Primera (1,5 milijona).

Številka en milijon zajema tudi vrhunsko športno različico Juke NISMO, ki so jo v tovarni v Sunderlandu začeli izdelovati leta 2012. Prodajna statistika kaže, da je med kupci Nissan Juka v Evropi najbolj priljubljena črna barva, ki je tudi prva izbira pri osebno prilagojeni notranjosti in zunanjosti.


Juke ostaja pomembna prodajna uspešnica, saj so leta 2017 v Evropi prodali 95.000 vozil.

Jugoslavijo! – Nissan Juke 1.5 dCi N-TEC

Nepovprečen – Nissan Juke 1.5 dCi Acenta

Minigolf – Nissan Juke Nismo