Nepovprečen – Nissan Juke 1.5 dCi Acenta

Če lahko karkoli trdim, lahko zagotovo to, da je Nissan Juke eden izmed najbolj posebnih avtomobilov. Sicer ne more leteti po zraku ali voziti po vodi, izgleda pa zagotovo tako kot da ima nekaj skritih Batman funkcij.

Pri širši javnosti je od prvega dne v segmentu “love me or hate me”. Nekaterim se zdi odbit, posrečen, zanimiv. Pri konzervativcih, ki po navadi vozijo nemškega hečbeka, jedo kosilo vsak dan ob isti uri na istem mestu in si krajšajo čas z igranjem badmintona, pa bo zagotovo deležen zgražanja in negodovanja.

Dejstvo je, da zdaj želimo biti nekaj posebnega, saj je trend takšen, in z Jukom bomo zagotovo. Nikoli ne bomo sodili v povprečje.
juke 3

Vozne lastnosti bodo ravno tako segale izven povprečja. Redko kateremu višje postavljenemu avtomobilu uspe biti zabaven pri vožnji čez ovinke. Morda z 1,5-litrskim dizlom ni najhitrejši, a bo čez ovinke vlival samozavest. Kljub ogromnim kolesom ni pretrd, na avtocesti pa se tudi ne boste pritoževali nad neudobjem ali pretiranim hrupom.


Poraba bo zmerna, za največjo odzivnost pa bo potrebno imeti motor v programu sport.

Zadnje čase vozim toliko rahlo ženstvenih avtomobilov, da sem se v tem odtenku vijolične počutil prav prijetno. S kombinacijo belih poživil (na nosu in boku Juka seveda) sploh ne vem, če bi sam odločil za kakšno drugo kombinacijo.

juke 12

Bi se, ampak samo v notranjosti, kjer so beli unikatni dodatki podvrženi umazaniji in prahu. Povem vam, nočna mora vsake ženske.

Ravno tako je zgolj “Japoncem” razumljiva kakšna elektronska funkcija. Displej klime ki prikazuje vse drugo kot klimo, notranja osvetlitev instrumentne plošče, ki jo moraš kar naprej nastavljati,… Ampak nič drastičnega.

Ali bi si želel, da bi bilo več Jukov na cesti? Ne, glede na to, da je posebnež mora tako tudi ostati. Naj eni kupujejo razumne avtomobile, drugi pa prenehajo nositi bele kožuhe. “Beee!”

Tehnični podatki:

Motor/menjalnik: 1461 ccm, dizelski (81 KW/110 KM)/6-st. ročni
Kombinirana poraba goriva: 4,0 l/100 km
Izpusti CO2: 104-107 g/km)

Cena testnega vozila: 21.890 EUR

https://www.avtofotomarket.si/testi/2013/06/17/nissan-juke-nismo-2/

Nissan Juke-R 2.0

https://www.avtofotomarket.si/avto-nasveti/poraba-goriva/2016/07/01/lestvica-porabe-goriva/