Pustolovska različica priljubljenega Karoqa

Pri Škodi bodo na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu pokazali Karoq Scout, malenkost bolj robustno različico križanca, ki bo po vsej verjetnosti na voljo šele prihodnje leto.

Kot se za različice Scout spodobi, bo tudi Karoq premogel štirikolesni pogon, moč pa bosta dovajala dva stroja. Bencinski motor bo 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki proizvede 110 kW (150 KM) moči, moč pa na vsa kolesa prenaša preko sedemstopenjskega dvosklopčnega menjalnika DSG. Dizelski 2,0-litrski TDI bo lahko proizvedel 110 kW (150 KM) ali 140 kW (190 KM), šibkejši pa bo lahko na voljo tudi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Poleg štirikolesnega pogona bodo za nastopaštvo poskrbeli dodatki v stilu zaščite spodnjega dela avtomobilaj, zajetnih stranskih pragov, v osnovi pa bo Karoq Scout obut v 18-palčna platišča, ob doplačilu tudi v 19-palčna.

V kabini bo imel Karoq scout posebno barvno kombinacijo črne in rjave, na sedežih pa bodo izvezeni napisi Scout. Multifunkcijski usnjen volan, stopalke iz nerjavečega jekla in ambientalna osvetlitev notranjosti bodo na seznamu osnovne opreme, po novem tudi digitalni merilniki. Cene bodo znane po oktobrski premieri, gotovo pa bo vstopni model stal vsaj 28 tisočakov.

Unikatna Škoda za sončne dni: Koncept Sunroq

Medved in dva konja! – Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG 4×4 Style

Novi Škoda Kodiaq RS odpeljal rekordni krog na Nürburgringu