Takšen bo novi BMW Z4!

Na splet so ušle fotografije novega BMW Z4, ki se bo javnosti prvič predstavil na dogodku Concours D’Elegance v Kalifoniji.

S fotografij je razvidno, da Z4 v celoti ohranil oblikovne poteze koncepta. To pomeni, da ga odlikujejo čiste linije, dolg pokrov motorja ter kratek zadek z integriranim spojlerjem ter zaščitnima lokoma za sedežema.

Večje presenečenje prestavlja notranjost, ki so ji namenili digitalno instrumentno ploščo v slogu novega kupeja serije 8. Tu so tudi zaslon na vrhu sredinske konzole in sistem za upravljanje multimedijske naprave z vrtljivim gumbom iDrive, ne manjka pa niti sistem za brezžično polnjenje pametnih telefonov.

Za novi Z4 bo na voljo več motorjev, pri čemer so Bavarci za zdaj razkrili le, da bo model M40i poganjal zelo zmogljiv trilitrski prisilno polnjeni vrstni šestvaljnik. Predvidevamo, da le-ta razvija okoli 283 kilovatov (385 KM).

Za več informacij bo treba najverjetneje počakati do 23. avgusta, ko bo novi bavarski roadster uradno predstavljen na dogodku Pebble Beach Concours D’Elegance.

To je popolnoma novi BMW serije 8

M, a ne takšen kot bi si mislili! – BMW M760Li

Ravno prav – BMW 530d xDrive