Ali vozite dizla? To se je naposled le zgodilo. Ne bo vam všeč!

Cene reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bodo na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest v torek spremenile.

Bencin se bo pocenil za 2,7 centa na 1,346 evra, dizel pa se bo podražil za en cent na 1,364 evra za liter, je objavilo gospodarsko ministrstvo. Podobna situacija, da je dizel postal dražji od bencina, se je že zgodila januarja leta 2009. Dizelsko gorivo pa je bilo tako drago zadnjič pred več kot štirimi leti.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Vir: STA

NEVERJETNO: Vlada sprejela sklep! Čez 13 let ne bomo več smeli registrirati vozil na BENCIN in DIZEL! Preveri, kako so si to zamislili!

6 ženskih nespretnosti na bencinskih servisih! – VIDEO

Izpopolnjevanje! – Mazda CX-3 G120 Takumi