V Wolfsburgu stekla proizvodnja vozila SEAT Tarraco

Volkswagnova tovarna v Wolfsburgu prvič po približno 20 letih spet proizvaja model druge koncernske znamke: SEAT Tarraco. Španski SUV, ki so ga oblikovali in razvili v Barceloni, uporablja sinergijo proizvodne platforme MQB. V Wolfsburgu bodo španski model izdelovali na proizvodni liniji skupaj s Volkswagnovima modeloma Tiguanom in Touranom.

Prehod na proizvodnjo modelov različnih znamk bo povečal izkoristek kapacitet v Volkswagnovi matični tovarni. Proizvodnja Tarraca v Wolfsburgu je del t. i. pakta za prihodnost, ki sta ga podjetje in svet delavcev sklenila konec leta 2016. Pakt je daljnosežna časovnica, ki bo izboljšala gospodarsko uspešnost znamke Volkswagen in podjetje postavila na trdne temelje za prihodnost.

Podpredsednik uprave in direktor za področje raziskav in razvoja družbe SEAT, dr. Matthias Rabe, pravi:”SEAT je Tarraca oblikoval in razvil v Španiji. Skupaj z entuziastično skupino so v tovarni v Wolfsburgu vozilo v zelo kratkem času pripravili za serijsko proizvodnjo. To je utrdilo že tako tesne vezi med SEAT-om in Volkswagnom.”

Že petič bo Volkswagnova matična tovarna v Wolfsburgu proizvajala model druge koncernske znamke. Aroso, model znamke SEAT, so v Wolfsburgu izdelovali od konca leta 1996 do leta 1998. Poleg tega so v Wolfsburgu od leta 1974 do 1978 proizvajali vozila Audi 50, od leta 1994 do 1998 Audi 80 in od leta 1993 do 1997 Audi 100. Audi 50 je bil zelo podoben Polu, ki so ga izdelovali v Wolfsburgu od leta 1975 in ga sedaj proizvajajo v tovarni v Pamploni v Španiji. Audi 50 in Polo sta bila prva nemška mala avtomobila s prečno vgrajenim motorjem in sprednjim pogonom.


S Tarracom, novim paradnim modelom, SEAT zaokroža družino SUV-jev, v kateri sta tudi Ateca in Arona.

Seat razširja ponudbo modelov s pogonom na stisnjen zemeljski plin

TARRACO! To je ime novega Seatovega sedemsedežnega križaneca

Temperamentna sorodnica slovenskega avta leta! – Seat Ibiza 1.0 TSI 85 kW Xcellence