BMW serija 8: Še zgoraj brez!

Bavarci so po nedavni premieri kupejevske serije 8 predstavili še brezstrešno različico. Ta je oblikovno in tehnično praktično enaka že predstavljeni različici, zato si bomo raje ogledali tiste lastnosti, ki se razlikujejo.

Električno pomična mehka streha se odpre in zapre v vsega 15 sekundah, vse do hitrosti 50 km/h. Kabriolet bo sprva na voljo v dveh različicah, in sicer kot BMW M850i xDrive (V8 agregat s 530 »konjiči«) ali kot BMW 840d xDrive (6-valjnik s 320-glavo konjenico).

Oba modela sta serijsko bogato opremljena, med spiskom pa se znajdejo BMW Intelligent Personal Assistant (inteligentni osebni asistent) in recimo vetrna zaščita, ki zmanjša vrtinčenje zraka pri višjih hitrostih. Med opcijsko opremo pa se znajde najbolj petična oprema v kabrioletih, ki poskrbi za gretje ali hlajenje potnikov, da bo vožnja »zgoraj brez« udobna tudi ob manj naklonjenih dneh.

Brezstrešna serija 8 bo v bavarske salone zapeljala z aprilom 2019, predlagana začetna cena pa se giblje pri 95 tisočakih. Mimogrede, vam  je lokacija snemanja poznana? 😉

Takšen bo novi BMW Z4!

Največji ledvički doslej: BMW X7

TEST: BMW i3S Advanced