Sončna elektrarna na objektu Nissanovega avtomobilskega centra v prestolnici države je sestavljena iz skoraj 9.000 fotonapetostnih panelov. Na leto proizvede dovolj električne energije iz obnovljivih virov, da lahko z njo oskrbuje do 900 gospodinjstev.

Poskrbela bo tudi za znatno zmanjšanje izpustov CO2 Nissanovega objekta; po ocenah naj bi bili namreč izpusti CO2 s sončnimi paneli manjši za 1,17 milijona kilogramov letno.

Montaža te ogromne sončne elektrarne na strehi, ki s svojo zmogljivostjo pokriva skoraj 70 % energetskih potreb Nissanovega avtomobilskega centra, predstavlja pomemben mejnik v Nissanovem prizadevanju za trajnostnejše delovanje v Evropi. Poleg tega bo energija iz nekaterih panelov usmerjena neposredno v državno električno omrežje.

Francisco Carranza, generalni direktor Nissan Energy, je povedal: “Nissan je zavezan k zmanjševanju okoljskega vpliva svojih objektov po vsej Evropi in danes lahko z veseljem potrdimo, da smo vklopili sončno elektrarno na strehi našega centra za avtomobilske dele v Amsterdamu.”

Po uspehu tega projekta v Nissanovem centru že razmišljajo o naslednjem koraku, s katerim bi še bolj zmanjšali okoljski odtis objekta.