Audi Sport odkriva novi RS5 Sportback, petvratni visokozmogljivi model vrhunskega dizajna, funkcionalnosti in maksimalnih zmogljivosti.

Nov dizajn zunanjosti jasno poudarja dinamiko in napredno zasnovo Audija RS 5 Sportback. Dolga medosna razdalja, kratka previsa in športno izbočen pokrov, nizek enodelni okvir mreže hladilnika z napisom quattro v matirano črni barvi ter masivne odprtine za zajemanje zraka s satasto, za RS-modele značilno strukturo.

Zadek poudarjajo specifični RS-difuzor, ovalna zaključka izpušnih cevi RS-izpušnega sistema ter poudarjeni rob na usmerniku zraka. Audi RS 5 Sportback je serijsko opremljen z 19-palčnimi kovanimi platišči, opcijsko pa so na voljo tudi 20-palčna platišča. Ekskluzivno za Audi RS 5 je na voljo sonomsko zelena kovinska barva laka, kot na fotografijah.

Kakovostno in funkcionalno zasnovana notranjost novega Audija RS 5 Sportback, popolnoma črna, je namenjena udobju 5 potnikov.Športni značaj petvratnega visokozmogljivega kupeja v potniški kabini poudarjajo elementi, kot so RS-športni sedeži v napa usnju ter RS-večfunkcijski športni usnjeni volan z ravnim spodnjim delom.

Moč in učinkovitost zagotavlja pogonski agregat Audija RS 5 Sportback. 2,9-litrski biturbo motor V6 TFSI razvije moč 331 kW (450 KM). Največji navor znaša 600 Nm in je na voljo v območju od 1.900 do 5.000 vrtljajev na minuto. Audi RS 5 Sportback za pospešek do 100 km/h potrebuje le 3,9 sekunde, najvišja hitrost pa meri 280 km/h.

Moč moderira 8-stopenjski menjalnik tiptronic z optimiziranimi prestavnimi časi. Moč se prenaša na stalni štirikolesni pogon quattro s samozapornim sredinskim diferencialom. Ta pogonsko moč med sprednjo in zadnjo premo porazdeljuje asimetrično, v razmerju 40 : 60, kar zagotavlja dinamične krmilne lastnosti z optimalno vlečno silo in maksimalno varnostjo.

RS 5 Sportback je s serijskim RS-športnim podvozjem za 7 mm nižjo od Audija S5 Sportback. Audi Sport ponuja tudi RS-športno podvozje plus s sistemom Dynamic Ride Control (DRC), keramičnimi zavorami in dinamičnim krmiljenjem s specifično RS-nastavitvijo.

Audi RS 5 Sportback bo v prodajne salone zapeljal sredi leta 2019, naročiti pa ga je mogoče že zdaj. Cena osnovne izvedbe tega petvratnega visokozmogljivega kupeja znaša 82.700 EUR.