Škoda Scala je prejela svoje prvo priznanje že pred prihodom na trg. Mednarodna, okoli 40-članska strokovna žirija je novemu kompaktnemu modelu letošnje leto podelila priznano nagrado Red Dot za produktni dizajn.

Scala je prvi serijski model, ki razkriva naslednjo razvojno stopnjo Škodinega oblikovalskega sloga. Ta bo zaznamoval tudi prihodnje modele
znamke. Scala z novimi skulpturalnimi oblikami, dinamičnimi linijami in dovršenimi detajli kot prvi serijski model znamke razkriva novi Škodin emocionalni dizajn zunanjosti in notranjosti.

Z optimalnimi proporcionalnimi razmerji, jasnimi površinami, tekočimi linijami in izpopolnjeno aerodinamiko povsem novi kompaktni model deluje moderno in športno. Njegova markantna posebnost so izrazito pokončna mreža hladilnika, dinamična strešna linija in športen difuzor na širokem zadku. Poleg tega ima Scala kot prvi serijski model v Evropi na pokrovu prtljažnika namesto znanega logotipa napis “ŠKODA”, izpisan z ločenimi črkami. Pri opcijskem podaljšanem zadnjem steklu je ta napis nameščen neposredno na steklu.

“Red Dot Design Award” je eden najbolj znanih oblikovalskih natečajev na svetu. Mednarodna strokovna žirija je sestavljena iz neodvisnih oblikovalcev, profesorjev oblikovanja in specializiranih novinarjev. Letošnje leto je na osnovi kriterijev, kot so inovativnost, formalna kakovost, funkcionalnost, dolga življenjska doba in ekološka sprejemljivost, ocenila okoli 5.500 prijavljenih produktov. Nagrade, ki po vsem svetu veljajo kot priznanje za visokokakovosten produktni dizajn, bodo podeljene 1. novembra 2019. To bo 64. podelitev po vrsti.

Nova Scala je že 13. Škodin model, ki je prejel nagrado Red Dot. Kot prva je ugledno priznanje za kakovost leta 2006 prejela Škoda Octavia Combi.