20. avgusta se je devet novinarjev s starta pri Blejskem jezeru v Sloveniji odpravilo na več kot 1600 kilometrov dolgo pot do nizozemskega Amsterdama.

Od tu so se trije Audiji e-tron 55 quattro, vsak s po tremi novinarji na krovu, podali na prav poseben izziv: 10 evropskih držav v 24 urah. Dobrih 1600 kilometrov dolga pot jih je vodila skozi Avstrijo, Italijo, Lihtenštajn, Švico, Francijo, Nemčijo, Luksemburg in Belgijo do nizozemskega Amsterdama. 

Audi e-tron je na začetku nove dobe mobilnosti – in vtisnil ji bo močan pečat. “Naš električni SUV je izvrsten avto za dolge relacije, ker med seboj odlično povezuje veliko mero voznega udobja, zmogljivosti in učinkovitosti,” je povedal Hans-Joachim Rothenpieler, Audijev direktor za tehnični razvoj. “Z vožnjo, ki so jo opravili novinarji, smo obenem dokazali, da je poleg samega velikega dosega še kako odločilna tudi sposobnost hitrega polnjenja s 150 kW.”

Vseh sedem postankov za polnjenje – na Koroškem, Južnem Tirolskem, Predarlskem, v kantonu Zürich, v Breisgauu, pokrajini Eifel in v bližini Lièga – je bilo opravljenih na hitrih polnilnicah z močjo 150 kW. Te so vključene tudi v sistem e-tron Charging Service, enako kot AC polnilnice, na katerih je Audi e-tron mogoče polniti z izmeničnim tokom z močjo do 11 kW. Audijeva lastna polnilna mreža vključuje skupno več kot 100.000 polnilnih točk v 19 državah EU.