Razkrita Opel Mokka z drugo generacijo prinaša novo platformo. Prvenstveno narejena za električni pogon s poudarkom na digitalizaciji.

Kljub nekoliko večji medosni razdalji (+2 mm) je nova Mokka 12,5 cm krajša od prejšnje generacije. Petim potnikom je na voljo podobno velik prtljažnik z do 350 litri prostora. Skupna dolžina vozila zdaj znaša 4,15 metra.

Novinka izstopa tudi kot prvi model, ki prinaša prihodnji obraz znamke in povsem digitalni kokpit naslednje generacije. Oplov vizir in Oplovo čisto instrumentalno ploščo. Vodoravno raztegnjena instrumentalna plošča namreč povezuje dva prikazovalnika s širokim zaslonom – zaslon pred voznikom meri do 30,5 cm (12”).

Nova Mokka nadaljuje Oplovo tradicijo zagotavljanja dostopnosti inovativnih tehnologij iz višjih razredov širokemu krogu kupcev. Med njimi so napredni sistemi, kot je prilagodljivi regulator hitrosti ACC (Adaptive Cruise Control), ki lahko s funkcijo stop & go vozniku v zgoščenem prometu in zastojih pomaga voziti brez stresa.


Električna Mokka samodejno prilagaja vožnjo premikanju vozila pred sabo, ne da bi moral voznik pritiskati na stopalko zavor ali pospeševati. Poleg tega sistem za aktivno pozicioniranje na voznem pasu novo Mokko samodejno usmerja v sredino voznega pasu. Tudi sistem za osvetlitev prinaša tehnologije iz zgornjega avtomobilskega razreda. Prilagodljivi IntelliLux LED matrični žarometi s 14 elementi, ki med vožnjo preprečujejo slepljenje drugih voznikov. Vse različice modelov Mokke so serijsko opremljene z LED lučmi spredaj in zadaj, električno parkirno zavoro in prepoznavanjem prometnih znakov. Na voljo je tudi panoramska vzvratna kamera z zornim kotom 180 stopinj.

Prvič v Oplovi zgodovini bo nova Mokka že od prvega dne na voljo v povsem električni različici. Elektromotor razvije moč 100 kW (136 KM) in največji navor 260 Nm. Elektronska omejitev največje hitrosti na 150 km/h omogoča varčevanje z energijo, ki je shranjena v 50-kWh bateriji, in zagotavlja večji doseg. V voznem načinu Normal lahko Opel Mokka-e izključno z elektriko prevozi do 322 kilometrov po WLTP. Način Eco pa pomaga vozniku, da še bolj optimalno izkoristi največji možen doseg. Del standardne opreme je sistem za hitro polnjenje z močjo 100 kW in enosmernim tokom (DC), ki omogoča, da baterijo v samo 30 minutah napolnimo do 80 %.