Ford je v Evropi predstavil izjemno zmogljiv električni športni terenec Mustang Mach-E GT. Ob lansiranu v drugi polovici leta 2021 bo voznike navduševal s pospeškom od 0 do 100 km/h v 3,7 sekunde.

Noben drug avto v tem razredu ne pospešuje hitreje kot Mustang Mach-E GT. Z močjo 465 KM, štirikolesnim pogonom in baterijskim električnim pogonskim sklopom bo osrečeval voznike, pripravljene na vse prednosti športne povsem električne vožnje.

Z Mustangom Mach-E GT bo na voljo Fordov ekosistem rešitev za polnjenje, ki se uvršča v sam vrh panoge. Uporabnikom bo za popolno brezskrbnost na poti omogočal brezhiben in integriran dostop do polnjenja po vsej Evropi. Ford je objavil, da bo kupcem, ki bodo letos in v letu 2021 naročili Mustanga Mach-E, na voljo pet let brezplačnega dostopa do polnilnega omrežja FordPass. To omrežje je v manj kot enem letu zraslo za skoraj 25 odstotkov in zdaj vključuje več kot 155.000 polnilnic po vsej Evropi.

Kupcem Mustanga Mach-E bo eno leto brezplačno na voljo tudi dostop do omrežja hitrih polnilnic IONITY, v katero je zdaj vključenih že več kot 270 polnilnic, do konca leta pa jih bo po načrtih 400.

Mustang Mach-E GT se je Evropi prvič predstavil v Rotterdamu na Nizozemskem, kjer Ford nadaljuje s svojo potujočo predstavitvijo Go Electric s praktičnimi in zabavnimi dejavnostmi. Te pomagajo odpraviti nejasnosti glede elektrifikacije in zagotavljajo večjo samozavest pri uporabnikih, ki so pogosto zmedeni glede različnih električnih pogonskih sklopov in njihovih prednosti.

“Novi Mustang Mach-E GT kaže, kakšna je povsem električna zmogljivost, a zmogljivost nima pomena, če nas skrbi, ali jo bomo sploh lahko uporabili. Naše pobude na področju polnjenja kupcem Mustanga Mach-E zagotavljajo, da bodo lahko uživali v elektrificirani vozni izkušnji z Mustangom, ki ga bodo lahko hitro in preprosto napolnili povsod po Evropi,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa.