Mineva 35 let odkar je BMW predstavil prvega kabrioleta. Zdaj pa za vse ljubitelje vetra v laseh Bavarci predstavljajo novi BMW serije 4 Cabrio.

Ključna razlika med novo in prejšnjo generacijo BMW serije 4 Cabrio je ta, da se novinec ponaša s platneno streho, medtem ko je predhodnik imel trdo kovinsko streho. Razlog za to spremembo je nižja masa vozila, izboljšana prostornina prtljažnika ter nižje težišče.

Platnena streha vsebuje zadnje steklo, več slojev izolacije in je na voljo v črni ter opcijski Moonlight črni barvi. Ta posebna barva se na soncu lesketa ter daje ‘metalic’ videz. Čas odpiranja in zapiranja strehe je 18 sekund. ”Striptiz” pa je možno početi do hitrosti 50 km/h. Prtljažni prostor ima 255 litrov, kar je 34 litrov več kot predhodnik.

Kot Coupe različica, je prav tako Cabrio zrasel v vse smeri. 13 centimetrov je daljši, 2,5 centimetrov širši in 0,2 centimetra višji. Medosna razdalja se je povečala za 4 centimetre. Motorna paleta bo najverjetneje podobna Coupejevski. Vstopni model bo predstavljal 420i s štirivaljnim bencinerjem in 184 konjički. Sledil bo prav tako štirivaljni 430i s 258 konjiči. Vrh bencinske ponudbe bo do prihoda M4 Cabrio predstavljal M440i s 374 konji. Najverjetneje bo serijo 4 Cabrio možno dobiti tudi z dvolitrskim dizelskim motorjem.

Cene za slovenski trg še niso znane, prvi primerki bodo na ceste zapeljali v začetku prihodnjega leta.