Korejci so izpilili svojo prodajno paleto. Več kot očitno je, da se športnost prodaja, zato prav nič ne čudi, da so dodatno začinili novi i20 N Line.

Zunanjost kombilimuzine i20 N Line temelji na Hyundaijevi oblikovalski identiteti “Sensuous Sportiness”. Avtmobil je prejel nov prednji odbijač s sivo črto, za katerega Hyundai pravi, da ustvarja “še bolj športni občutek”. Na voljo je tudi velika črna kaskadna rešetka, opremljena z značko L Line. Vzorec rešetke črpa navdih iz sloga kariraste zastave.

Hyundaijevi oblikovalci so športne poteze na zadku nadaljevali z novim odbijačem, dvojnimi kromiranimi izpušnimi cevmi in meglenko v obliki trikotnika, vgrajeno v difuzor. Videz dopolnjuje komplet 17-palčnih lahkih platišč z dvobarvnim zaključkom.

Kupcem bodo na voljo barvne možnosti Phantom Black, Aurora Grey, Polar White in Brass. Tisti, ki se odločijo za Polar White, lahko izberejo tudi dvobarvno streho Phantom Black.

Spremembe se nadaljujejo v kabini in vključujejo športne sedeže z logotipom N in ekskluzivne rdeče šive. Ne manjka športni volan z oznako N, usnjena ročica za prestavljanje z rdečimi vložki ter kovinski pedali. Tako kot drugi modeli i20 tudi i20 N Line vsebuje najnovejšo različico Hyundaijeve tehnologije Bluelink, ki ponuja številne storitve Connected Car, kot so Hyundai Live Services, in različne oddaljene funkcije prek aplikacije za pametni telefon Bluelink.

Mestnega malčka i20 N Line poganja 1,0-litrski turbo motor T-GDI z močjo 118 KM. Motor je na voljo z 48-voltno blago hibridno tehnologijo za izboljšanje učinkovitosti porabe goriva. V osnovi je povezan z ročnim menjalnikom, ki ga bo možno nadgraditi s samodejnim menjalnikom.

“S popolnoma novo linijo i20 N prvič predstavljamo našo stilsko in športno opremo v i20,” je dejal podpredsednik trženja in izdelkov pri Hyundai Motor Europe Andreas-Christoph Hofmann. “S tem novim modelom zagotavljamo, da lahko zadovoljimo potrebe še širše baze strank, tako da ponudimo ekskluziven dizajn, ki ga navdihuje naša blagovna znamka N”.